Uživo: Real promašio dve sjajne šanse, Bajern ne odstupa od tiki-take - 1:0

Izvor: Blic, 23.Apr.2014, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Real promašio dve sjajne šanse, Bajern ne odstupa od tiki-take - 1:0

Nekada su legendarne duele vodili Raul Gonzales i Oliver Kan, a sada će u evropskom klasiku Kristijano Ronaldo učiniti sve da matira Manuela Nojera, Karlo Anćeloti da nadmudri Pepa Gvardiolu. Prvi polufinalni meč Lige šampiona između Reala i Bajerna pratite uživo uz Blicsport.rs.

Pripreme za evropski klasiko u Madridu proticale su u senci povrede Kristijana Ronalda, koji se oporavio i zauzeo mesto u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << startnoj postavi, ali ne i Geret Bejl, koji je zbog povrede ostao na klupi.

Bajern bi kao Milan

Bajern je petostruki prvak Evrope i pokušaće da ponovi podvig Milana, jedinog tima koji je uspeo da odbrani trofej Lige šampiona, koju je osvajao 1989. i 1990. godine.

U uvodnih 10 minuta Bavarci su pokazali veću želju i diktirali su tempo, dok je domaćin jedva jednom krenuo u napad, ali ga je Di Marija upropastio. Nakon toga su Madriđani uglavnom bili na svojoj polovini, Ronaldo nije mogao da lopte, a Roben je prvi zapretio pošto je poslao loptu sa distance pored leve stative i iznudio korner.

Upravo je posle tog centaršuta sa leve strane bilo najopasnije, Kros je ubacio loptu pred gol Reala, a Švajnštajger glavom gađao pravo u Kasiljasa. Bajern je dominirao, ali to nije materijalizovao ni kada je Mandžukić glavom spustio loptu za Krosa čiji je udarac izblokiran, da bi onda usledila erupcija oduševljenja na tribinama "Santjago Bernabeua".

Madriđani su prvi put pošteno prešli centar, sevnula je kontra po levoj strani odakle je Koentrao neuhvatljivo centrirao, zakazala je odbrana bavarske mašine jer su u prazno uklizali i Dante i Boateng, pa je Benzema usamljem u petercu lako zatresao mrežu Nojera za 1:0 u 19. minutu.

Po istom receptu lako su "kraljevići" mogli da udvostruče prednost u 26. minutu - Modrić je izbacio Koentraoa na levoj strani, portugalski bek je identično centrirao kao nešto ranije, ali je Kristijano Ronaldo iz odlične šanse prebacio loptu preko prečke.

Bajern nije odstupao od Gvardioline omiljene tiki-take, pleli su gosti mrežu oko gola rivala, ali je Real bio taj koji je čekao priliku iz kontre i ulazio u šanse, opet posle asistencije sa levog boka. Pet minuta pre kraja prvog poluvremena lopta je preskočila Ronalda i pala pravo do Di Marije koji je usamljen iskosa sa desne strane snažno šutirao preko prečke, a možda je bolje bilo da je proigrao Kristijana ili Benzemu u sredini.

Rezultat se nije menjao do odmora, a dva minuta po povratku iz svlačionica neozbiljnost Alabe umalo je kaznio Ronaldo, ali je Nojer ukrotio njegov pokušaj iskosa sa desne strane.

Kako je bilo uoči meča?

Najduže rivalstvo

Bajern i Real sastaju se 15. put u Ligi šampiona, čime će po broju međusobnih susreta u elitnom takmičenju izjednačiti rekord koji drže Milan i Barselona.

Na "Santjago Bernabeu" stiže evropski prvak predvođen dobro poznatim licem, Pepom Gvardiolom, koji je sedam puta sedeo na klupi Barse na ovom stadionu i nikada nije poražen.

Poput njega, i Anćeloti ima čime da se pohvali, pošto ni on nikada nije izgubio od Bajerna - kao trener Milana se susreo sa Bavarcima šest puta i zabeležio četiri pobede uz dva remija.

Mnogo je zanimljivosti u vezi sa akterima evropskog klasika, pa će tako kapiten Reala Iker Kasiljas odigrati 13. meč protiv Bajerna, što je najviše protiv jednog tima, čime je izjednačio rekord Lige šampiona koji je do sada bio u vlasništvu Hasana Salihamidžića. On je toliko utakmica upisao upravo protiv Madriđana.

Real Madrid - Bajern Minhen 1:0

Stadion: Santjago Bernabeu. Sudija: Hauard Veb (Engleska).

Strelac: Benzema za Real u 19. minutu.

Žuti kartoni: Isko (Real).

Real Madrid: Kasiljas, Karvahal, Ramos, Pepe, Koentrao, Ćabi Alonso, Modrić, Isko, Di Marija, Benzema, Ronaldo.

Bajern Minhen: Nojer, Rafinja, Dante, Boateng, Alaba, Lam, Kros, Švajnštajger, Roben, Mandžukić, Riberi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poluvreme: Real promašio dve sjajne šanse, Bajern ne odstupa od tiki-take - 1:0

Izvor: Blic, 23.Apr.2014

Nekada su legendarne duele vodili Raul Gonzales i Oliver Kan, a sada će u evropskom klasiku Kristijano Ronaldo učiniti sve da matira Manuela Nojera, Karlo Anćeloti da nadmudri Pepa Gvardiolu. Prvi polufinalni meč Lige šampiona između Reala i Bajerna pratite uživo uz Blicsport.rs...Pripreme za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.