Uživo: Dva gola Mesija za istoriju,petarda Čelsija, preokret Bajerna sa igračem manje!

Izvor: Blic, 25.Nov.2014, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Dva gola Mesija za istoriju,"petarda" Čelsija, preokret Bajerna sa igračem manje!

Na programu je još šest utakmica petog kola Lige šampiona, a mečeve iz grupa E, F, G i H možete pratiti uz Blicsport.rs blog uživo.

Liga šampiona, 5. kolo:

Grupa E:

CSKA Moskva - Roma 1:1 (0:1)

(Berezucki 90+3 - Toti 43)

Mančester Siti - Bajern 1:2 (1:2)

(Aguero 22pen - Alonso 40, Levandovski 45)

Grupa F: >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Pari Sen Žermen - Ajaks 1:1 (1:0)

(Kavani 33 - Klasen 67)

APOEL - Barselona 0:3 (0:2)

(Suarez 27, Mesi 38, 58)

Grupa G:

Sporting - Maribor 2:1 (2:1) - prekid

(Mane 10, Nani 35 - Žeferson 42 a.g.)

Šalke - Čelsi 0:5 (0:3)

(Teri 2, Vilijan 29, Kirhof 44 a.g, Drogba 76, Ramireš 78)

Grupa H:

BATE - Porto 0:3 (0:0)

(Erera 56, Martinez 65, Teljo 89)

Šahtjor - Atletik Bilbao 0:1 (0:0)

(San Hoze 68)

Poigrao se Čelsi na gostovanju Šalkeu i u 78. minutu došao do 0:5 - najpre je Drogba bez problema pogodio praznu mrežu na dodavanje Vilijana, a onda je iskusni napadač sa leve strane odlično centrirao, a Ramireš glavom potvrdio demonstraciju sile londonskih "plavaca" usred Nemačke.

Fudbaleri Bilbaoa napravili su korak ka prvoj pobedi u Ligi šampiona, pošto su preko San Hozea poveli na gostovanju Šahtjoru sa 0:1.

Fudbaleri Ajaksa došli su do izjednačenja na gostovanju u Parizu pošto je Klasen odličim udarcem glavom u padu zatresao mrežu Sirigua za 1:1.

Lionel Mesi je rešio da istorijsko veče bude što ubedljivije, pa je spretnom reakcijom pred golom APOEL-a postigao drugi gol na Kipru za prednost Barselone od 0:3 i ujedno dao svoj 73. pogodak u Ligi šampiona, čime je popravio rekord koji je postavio u prvom poluvremenu.

Ako ste propustili da smo pisali o trenutku za istoriju, kliknite - OVDE.

Obilna kiša i poplavljen teren u Lisabonu prekinuli su utakmicu između Sportinga i Maribora, pa pauza između dva poluvremena u Portugalu i dalje traje.

Siti je na startu drugog poluvremena krenuo nešto ofanzivnije i konkretnije ka golu Nojera, koji je u 50. minutu bio na pravo mestu da ukroti udarac Hesusa Navasa sa desne strane.

Šta rade fudbaleri Sitija pred svojim navijačima: Iako imaju igrača više, to se uopšte ne oseća na terenu, jer je Bajern preokrenuo na 1:2.

Žerom Boateng je centrirao sa desnog boka, a Levandovski u skoku nadvisio Sanju i Kompanija, i glavom matirao Harta za šok u Mančesteru.

Čelsi je u samom finišu prvog poluvremena već spakovao ceo plen za London, pošto je Jan Kirhof nakon kornera gostiju poslao loptu glavom u svoju mrežu i poklonio "plavcima" vođstvo od 0:3.

Iako Bajern ima igrača manje od 20. minuta isključenjem Benatije, uspeo je da izjednači u finišu prvog poluvremena na 1:1 u Mančesteru.

Mangala je pogrešio i oborio Levandovskog, a Ćabi Alonso iz slobodnjaka sa oko 20 metara šutirao snažno po zemlju i pored živog zida u ugao gde je Hart stajao, pa je uz lošu intervenciju golmana Sitija poravnao rezultat.

Novi trenutak za fudbalsku istoriju dogodio se u 38. minutu utakmice na Kipru - Lionel Mesi je na pravom mestu podmetnuo nogu i sproveo loptu u mrežu APOEL-a za 72. gol u Ligi šampiona, pa se osamostalio na čelu večne liste strelaca u ovom takmičenju, a na drugom mestu ostao je Raul sa golom manje.

Sporting kao da prati Čelsi u grupi G i poput londonskog tima vodi sa 2:0 - Nani je napravio pravu malu majstoriju, sa leve strane se ušetao u "srce" kaznenog prostora uz pet, šest uspešnih driblinga i nakon što je jednom bio izblokiran, iz drugog pokušaja matirao je Handanovića.

Jedini meč bez pogodaka sada ostaje onaj između Šahtjora i Bilbaoa, jer je PSŽ poveo na svom terenu protiv Ajaksa.

Ibrahimović je prebacio loptu do Lavecija koji je izbegao ofsajd zamku i dodao do Edinsona Kavanija kome nije bilo teško da sa leve strane zatrese nebranjenu mrežu za 1:0.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Siti izjednačio sa igračem više (2:2), dva gola Mesija za istoriju,"petarda" Čelsija!

Izvor: Blic, 25.Nov.2014

Na programu je još šest utakmica petog kola Lige šampiona, a mečeve iz grupa E, F, G i H možete pratiti uz Blicsport.rs blog uživo...Navijači Pari Sen Žermena mogli da počnu slavlje, jer su njihovi ljubimci povisili na 3:1 kada je Cimling loše dodao do golmana Silesena, Kavani je to iskoristio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.