Utakmice Lige šampiona od 2018. u dva termina

Izvor: Radio 021, 10.Dec.2016, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utakmice Lige šampiona od 2018. u dva termina

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je da će se od 2018. godine utakmice Lige šampiona igrati u terminima od 19 i 21 čas.

U saopštenju se navodi da će se dve utakmice igrati od 19, a šest od 21 čas, što će, kako ocenjuje Uefa, ljubiteljima fudbala omogućiti da gledaju više mečeva.

Izvršni odbor Uefe na današnjoj sednici u Nionu usvojio je ovu odluku, što znači da će se još samo naredne sezone utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Liga šampiona igrati od 20:45.

Uefa je takođe saopštila da će četiri lige sa najvećim koeficijentom uspešnosti, španska, engleska, nemačka i italijanska, od 2018. godine imati po četiri garantovana mesta u Ligi šampiona.

Od 2018. godine samo dve ekipe koje nisu šampioni svojih država će uzeti učešće u grupnoj fazi Lige šampiona.

Šampioni država koji su izgubili u ranoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona imaće drugu šansu, tako što će direktno biti preusmereni u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Uefa je takođe saopštila da će nagradni fond Lige Evropa biti povećan za 50 miliona evra, tako što će novac biti preusmeren iz Lige šampiona.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.