Olimpiko progutao Bavarce – Lacio ostavio Bajern bez šuta u okvir gola VIDEO

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 21:05

"Olimpiko" progutao Bavarce – Lacio ostavio Bajern bez šuta u okvir gola VIDEO

Fudbaleri Lacija savladali su Bajern Minhen rezultatom 1:0 (0:0) i napravili najveće iznenađenje osmine finala Lige šampiona.

Krcat "Olimpiko" dočekao je grogiranog velikana iz Bavarske, koji je u Rim stigao posle bolnog poraza od Bajer Leverkuzena za -5 na vrhu Bundeslige.

To se prenelo na ovaj meč, gde je Lacio bio nikad disciplinovaniji ove sezone, a to se može pripisati zaista frenetičnoj podršci sa tribina, kakvu nije imao do sada.

Isto tako, i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << velikoj dozi sreće koju su "nebesko-plavi" imali u uvodnim minutima kada je Bajern bio i najagilniji.

U 2. minutu je Džošua kimih imao izglednu situaciju sa ivice kaznenog prostora, ali je loše šutirao, da bi u 6. Hari Kejn imao zicer koji nije realizovao i propisno je iznervirao nesuđenog asistenta Tomasa Milera.

U 32. minutu je i Liroj Sane oprobao svoju "levicu", ali je promašio posle uigrane akcije iz slobodnog udarca – za samo nekoliko centimetara.

Bajern je bio tako blizu, a tako daleko, od šuta u okvir gola, pa i svog pogotka. Ali, ujedno je time i ohrabrio Lacijale, koji su u drugom poluvremenu izašli mnogo hrabrije.

I već u 48. minutu imali zicer, tačnije, Gustav Isakson je izašao potpuno sam ispred Manuela Nojera, ali mu je prekaljeni golman skratio ugao i vrhunski intervenisao.

Ali, u 69. minutu je bio nemoćan, jer je tri minuta ranije Dajo Upamekano "rešio" meč svojom nesmotrenom intervencijom.

Lacio je bio u kontri tri na dva, Imobile je zakomplikovao, a onda je Isakson šutirao, a Upamekano startovao vrlo oštro.

Leteksje je sunarodniku pokazao direktan crveni karton, a Laciju dodelio jedanaesterac. Ćiro Imobile je takav poklon oberučke prihvatio i doneo Laciju prednost.

Sa golom i igračem više, Lacio je krenuo i po drugi gol, ali se na kraju zadovoljio minimalnim trijumfom.

Bajern je sačuvao svoju mrežu, ali tuđoj nije ni zapretio. Čak 16 šuteva su gosti uputili, ali je Ivan Provedel ostao bez intervencije, jer nijedna lopta nije išla u njegov gol.

Revanš je na programu 5. marta na "Alijanc areni" u Minhenu.

Sva dešavanja sa "Olimpika" i "Parka prinčeva" pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.