Srpsko polufinale u Barseloni (petak, 18h)

Izvor: KGsport.info, 30.Maj.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko polufinale u Barseloni (petak, 18h)

U srpskom polufinalu „fajnal-siksa“ Lige šampiona u Barseloni, vaterpolisti Radničkog Kon Tiki sastaće se večeras, od 18 sati, sa beogradskim Partizanom, pošto su „crno-beli“ sinoć u četvrtfinalu napravili veliki podvig, savladavši na peterce jednog od glavnih favorita, italijanski Pro reko.
U svih sedam ovosezonskih duela Kragujevčani su bili uspešniji od Partizana, ali uprkos tome znaju da ne smeju >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << da se opuste protiv mladog i izuzetno talentovanog tima.
- Partizan je i u domaćem prvenstvu pokazao da može da igra sa velikim ekipama, kao što smo mi i Crvena zvezda. „Fajnal-siks“ je specifičan, jer jedna utakmica može da te podigne mnogo, ali i spusti do dna. Partizan je iskoristio svoje šanse i dobio jak vetar u leđa ovom pobedom. Sa druge strane, mi u duel sa njima treba da uđemo maksimalno motivisani. Ne bi trebalo prekidati taj niz nepobedivosti koji imamo sa njima ove sezone. Nadam se dobroj utakmici i drago mi je što će jedna srpska ekipa igrati u finalu. Verujem da ćemo to biti mi – rekao je Zdravko Radić, sjajni čuvar mreže Radničkog.
Radnički je na ovaj turnir ušao kao jedina neporažena ekipa, pa u kragujevačkom taboru ne beže od uloge favorita i smatraju da je sve u njihovim rukama.
- Očekujem tvrdu utakmicu. Sigurno je da oni na krilima pobede nad Rekom smatraju da mogu do finala, što je i razumljivo, ali mi moramo još jednom da dokažemo da smo ove godine bolji od njih. U više navrata smo ih pobeđivali i u Beogradu i Kragujevcu, pa mislim da ćemo otići u finale ako odigramo skoncentrisano i maksimalno borbeno od prvog minuta. Oni su bili fantastični protiv Reka i čestitam im na zasluženoj pobedi. Iskreno, nisam verovao da mogu da prođu, ali su odigrali srčano, kako će i sutra igrati. Mi treba da izvučemo pouke i da ne dozvolimo greške – smatra Boris Zloković, jedan od najboljih centara sveta.
Najiskusniji igrač Partizana, Slobodan Soro, koji je sa gola odlično predvodio svoje mlade saigrače, bio je presrećan posle eliminacije italijanskog šampiona.
- Ovo je zaista fenomenalan rezultat za našu mladu ekipu i mislim da smo se zasluženo našli u polufinalu. Protiv Radničkog očekujem još bolju igru i siguran sam da ćemo uložiti svu preostalu snagu da ih savladamo po prvi put u ovoj godini. Posebno mi se sviđa što će jedan srpski tim igrati finale, posle prošlogodišnje Zvezdine titule. To sve dovoljno govori o srpskom vaterpolu i kako se kod nas trenira – kazao je Soro.
Strateg Partizana, Vladimir Vujasinović, zbog crvenog kartona dobijenog u finišu prethodnog meča, neće moći da komanduje sa klupe svojim izabranicima, ali se nada da bi upravo zbog te činjenice crna serija mogla biti prekinuta.
- Stvarno nemam reči posle ovakvog trijufma. Jeste turnir tek počeo i predstoji nam polufinale, ali je ova pobeda veliki uspeh. Jako je teško savladati Reko i to je nešto što retko imamo prilike da iskusimo. U svih sedam utakmica sam izgubio od Radničkog ove sezone i nadam se da će moj pomoćni trener imati više sreće od mene – zaključio je Vujasnović.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barseloneta u finalu sa Radničkim

Izvor: B92, 30.Maj.2014

Vaterpolisti Barselonete biće protivnici ekipi Radničkog iz Kragujevca u finalu ovogodišnje LEN Lige šampiona...Barseloneta je na domaćem terenu savladala Primorje u polufinalu sa 10:8 i igraće protiv Radničkog koji je bio bolji od Partizana (9:4)...Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Albert...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.