Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2021, 20:45

Siti za pola sata rešio najprijatnije iznenađenje Premijer lige: Foden prvi strelac, Silva je genije (VIDEO)

Portugalac majstorstvom i Fil Foden sa dva pogotka obeležili susret u Brajtonu

Spakovala je kaznena ekspedicije Pepa Gvardiole pet golova Brižu sredinom sedmice u Ligi šampiona, večeras nije bila tako ubojita, ali je za tili čas stavila do znanja borbenom Brajtonu da je nekoliko klasa ispred. Već u 31. minutu Mančester Siti je imao tri gola prednosti na Ameks stadionu, pa je u nastavku rutinski priveo posao kraju i upisao ubedljivu pobedu - 4:1 (3:0).
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Iskoristio je Brajton nešto lakši raspored na startu sezone da sakupi veliki broj bodova, ali je ekipe Grejema Potera počela da štuca. Posle tri vezana remija, našla se na velikom ispitu, koji ipak nije uspela da položi. Aktuelni šampion je imao oscilacija od početka takmičarske godine, ali je Gvardiola izgleda postavio stvari na svoje mesto.

Vratio se u tim i Kevin De Brujne pre nekoliko sedmica i stvari su počele da idu na bolje. Večeras je ipak glavnu ulogu odigrao Bernardo Silva, koji je genijalnim potezima bio direktan krivac za dva pogotka Građana. Najpre je maestralno spojio Ilkaja Gundogana sa golom, a potom i fantastičnim dodavanjem razvukao odbranu rivala i ostavio livadu Džeku Grilišu, koji je to iskoristio da upiše asistenciju za Fila Fodena. Mladi Englez je susret obeležio sa dva pogotka, mada je drugi postigao uz dosta sreće - zakačila ga je lopta posle udarca Gabrijela Žesusa.

Brajton se trudio da parira, ali je samo na momente uspevao da se oslobodi pritiska. Utehu je pronašao u 80. minutu, kada je Argentinac Aleksis Mek Alister pogodio sa bele tačke, ali je Rijad Marez na asistenciju Foden u poslednjim sekundama zadao bolna poslednji udarac domaćoj ekipi.

Goal - GUNDOGAN

Assist - SILVA

Brighton 0-1 Man City (13 mins)#FPL #BHAMCI pic.twitter.com/Po75WRVXLv

Foden goalpic.twitter.com/BlH7BLB1r1

Bacio je Silva magiju kod prvog gola Građana. Sjajno se snašao pred protivničkim golom, okrenut leđima ka meti lukavo je preko glave poslao loptu u peterac i lakši deo posla ostavio Gundoganu. Sitijev vezista je tako postao tek drugi nemački fudbaler sa 30 ili više golova u Premijer ligi. Mesut Ozil mu beži tri gola.

Na 2:0 povisio je Foden. Siti je u akciju krenuo na 16 metara od sopstvenog gola. Ukrali su gosti loptu fudbalerima Brajtona, i u par poteza se našli duboko na njihovoj polovini. Bernardo Silva je ponovo zablistao, poslao savršeno tempiran i precizan pas ka Grlišu, ovaj se sjurio ka golu Galebova, proigrao Fodena, koji efektno šalje loptu u protivničku mrežu.

Treći gol pripisan je Fodenu, iako se u prvih mah činilo da je strelac Gabrijel Žesus. Ispostavilo se da je lopta posle šuta brazilskog reprezentativca okrznula engleskog i taman toliko promenila pravac da se doda još jedna recka Sitijevom biseru. Sve je bilo manje više jasno posle samo pola časa igre.

Gosti su do utešnog gola došli sa bele tačke, ali je Siti bio rešen da se kući ne vraća, a da domaćinu ne ostavi četiri gola u mreži. Greška odbrane Brajtona, Foden krade loptu, Fernandinjo mu potom vraća, a ovaj sa golom spaja Mareza - 4:1.

PREMIJER LIGA – 9. KOLO

Petak

Arsenal - Aston Vila 3:1 (2:0)

/Parti 23, Obamejan 45+6, Smit Row 56 - Ramzi 82/

Subota

Čelsi - Norič 7:0 (3:0)

/Maunt 8, 85 penal, 90+1, Hadson Odoi 18, Džejms 42, Čilvel 57, Arons 62ag/

Kristal Palas - Njukasl 1:1 (0:0)

/Benteke 56 - Vilson 65/

Everton - Votford 2:5 (1:1)

/Dejvis 3, Rišarlison 63 - King 13, 80, 86, Kučka 78, Denis 90+1/

Lids - Vulverhempton 1:1 (0:1)

/Rodrigo 90+4 pen - Čen 10/

Sautempton - Barnli 2:2 (1:1)

/Livramento 41, Broja 50 - Kornet 13, 57/

Brajton - Mančester Siti - 1:4 (0:3)

/Mek Alister 81 - Gundogan 13, Foden 28, 31, Marez90+5/

Nedelja

15.00: (2,75) Brentford (3,25) Lester (2,80)

15.00: (2,55) Vest Hem (3,40) Totenhem (2,95)

17.30: (3,10) Mančester junajted (3,50) Liverpul (2,40)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.