Šabac domaćin vaterpolistima u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Izvor: RTS, 28.Avg.2019, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabac domaćin vaterpolistima u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Domaćini prvog kruga kvalifikacija za Ligu šampiona u vaterpolu biće Barselona i Šabac. U gradu na obali Save, od sutra do nedelje, odigraće se petnaest utakmica. Pored Šapca i Crvene Zvezde, takmičiće se i klubovi iz Rusije, Turske, Grčke i Rumunije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Dok najmlađi vaterpolisti treniraju, stariji spremno dočukuju rivale. U šabačkom klubu kažu da će o ulasku u drugi krug kvalifikacija, odlučivate nijanse.

"Klubovi su sličnog kvaliteta i to daje draž ovom turniru jer će biti izuzetno neizvestan", naglašava Nemanja Ličanin, pomoćni trener Vaterpolo kluba Šabac. "Ovo je veoma bitan turnir za ceo grad, jer se Liga šampiona nije igrala u Šapcu, u bilo kom sportu, poslednjih tridesetak godina, od kada je Metaloplastika 80-ih godina igrala Ligu šampiona."

Šapčani su prethodne sezone osvojili prvenstvo i Kup Srbije. Treniraju u jednom od najsavremenijih objekata u regionu, a za kvalifikacioni turnir ispunili su sve uslove - od dimenzija bazena, osvetljenja do hologramske zaštite na ulaznicama.
"To je najveće klupsko takmičenje i mi smo izuzetno počastvovani što smo kao mali klub, koji ne postoji dugo, pre svega bili prvaci države, osvojili smo duplu krunu i samim tim smo stekli pravo na učešće u ovom elitnom takmičenju", naglašava Anto Vasović, sportski direktor VK Šabac. "Imamo sve uslove da organizujemo jednu ovakvu manifestaciju i, naravno, potrebni su i prateći sadržaji da možete i u gradu da smestite sve ekipe, u ovom slučaju njih pet sa strane."
Za prodaju je ostalo još malo karata, a u gradu koji ima oko 700 ležajeva u sedamnaest turističko-ugostiteljskih objekata popunjeni su skoro svi smeštajni kapaciteti.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Crvena Zvezda,   Grčka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.