Remi u derbiju Italije, veliki jubilej Ronalda

Izvor: RTS, 27.Apr.2019, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remi u derbiju Italije, veliki jubilej Ronalda

Fudbaleri Intera i Juventusa odigrali su nerešeno 1:1 u Milanu, u velikom derbiju Italije koji je obeležio 34. kolo Serije A. U 235. zvaničnom derbiju domaćin je poveo, ali je Juventus izjednačio i izbegao treći poraz u sezoni u kojoj je već osvojio titulu.
Derbi na "Đuzepe Meaci" počeo je koreografijom domaćih navijača koji su podsetili Juventus na ispadanje iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Lige šampiona od Ajaksa, a sve je postalo mnogo slađe već u sedmom minutu, kada je Rađa Naingolan postigao gol sa velike distance.

Belgijski vezista uhvatio je sjajan volej sa više od 25 metara i poslao loptu u levi ugao, a ona završila u mreži nakon ne baš sjajne odbrane golmana Ščesnog.
Nekoliko minuta kasnije "nerazuri" su preko Maura Ikardija propustili priliku da dupliraju vođstvo, Juventus do poluvremena nije pretio, pa se na odmor otišlo minimalnom prednošću Intera.
Drugi deo igre počeo je novom šansom za Ivana Perišića, ali je nakon nešto više od 60 minuta igre usledio "hladan tuš" na stadionu. Miralem Pjanić je idealno petom odložio do Kristijana Ronalda, koji sa ivice kaznenog prostora savršeno pogađa bliži ugao.
Samir Handanović je bio nemoćan, a fantastični Portugalac postigao jubilarni, 600. pogodak u klupskoj karijeri.
U finišu utakmice ekipa "stara dama" je ponovo pojačala pritisak, Pjanić i Emre Džan su imali odlične pokušaje, ali je ovoga puta Handanović bio na mestu.
Do kraja susreta nije bilo previše uzbuđenja, pa će tim Lučana Spaletija biti zadovoljan bodom. Sada ima 62 na trećoj poziciji na tabeli, četiri više od četvrtoplasirane Rome, a čak šest više od gradskog rivala Milana, na četiri kola do kraja.
Juventus je prošlog vikenda "overio" osmu uzastopnu titulu i sada ima 88 bodova.
Spomenuta Roma je prethodno ostvarila važan trijumf nad Kaljarijem, rezultatom 3:0.
"Vučica" je pogocima Federika Facija u petom, odnosno Havijera Pastorea u osmom minutu najavila laganu pobedu, koju je u drugom delu začinio i naš Aleksandar Kolarov koji je u mrežu smestio jedan odbitak.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

BEZ POBEDNIKA U DERBIJU ITALIJE: Inter poveo, Ronaldo doneo bod Juventusu i pre Mesija stigao do neverovatnog rekorda! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 27.Apr.2019

"Derbi Italije" završen je bez pobednika! Inter i Juventus odigrali su 1:1 (1:0) na "Đuzepe Meaci" u meču 34. kola Serije A.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.