Pogledajte zašto poraz Barse od Arsenala nije iznenađenje

Izvor: DupliPas.com, 17.Feb.2011, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte zašto poraz Barse od Arsenala nije iznenađenje

Od kako je u leto 2008. godine seo na klupu Barselone, Žozep Gvardiola je ostvario mnoge uspehe i oborio mnoge rekorde. Usavršio je sistem koji se bazirao na pas igri, i mnogi se slažu da je Barselona pod njegovim vođstvom jedan od najboljih, ako ne i najbolji tim u istoriji fudbala.
Ali svaki tim ima svoju ahilovu petu, pa čak i ovakva Barsa, koja je u stanju da demolira Real 5-0. Naime, od kada je Gvardiola preuzeo Katalonce, Barsa nije pobedila ni jednu utakmicu u gostima u nokaut >> Pročitaj celu vest na sajtu DupliPas.com << fazi Lige Šampiona!!! Evo i dokaza.
24. februar 2009. Žerlan, Lion - Barselona 1:1
Lion je poveo golom Žuninja iz slobodnog udarca, a Barsu je poraza spasio Anri. U revanšu Katalonci nisu imali nikakvih problema, Lion je demoliran sa 5-2, uz nova dva pogotka Anrija.
14. april 2009. Alianc Arena, Bajern - Barselona 1:1
Posle ubedljivih 4-0 na Kamp Nou, revanš je za Barsu bio samo formalnost. Igrali su sa pola gasa, i odigrali nerešeno sa Bajernom, koji je želeo da sačuva obraz. Bavarci su poveli golom Riberija, a konačan rezultat je postavio Keita.
6. maj 2009. Stamford Bridž, Čelsi - Barselona 1:1
Iako je u tom trenutku Barselona igrala ubedljivo najlepši fudbal u Evropi, na utakmici protiv Čelsija se nisu mogli prepoznati. Posle neubedljivih 0-0 na Kamp Nou, svi su očekivali da će Barsa svoju snagu pokazati kada bude imala više prostora za igru, u revanšu. Međutim, Čelsi je poveo golom Esijena i držao utakmicu pod kontrolom. Čak im nisu dosuđena bar dva čista penala. Barsa je bila neprepoznatljiva, sve do zaustavnog vremena i majstorije Inijeste. Uz mnogo kontraverzi izbegnut je poraz i izboreno finale Lige Šampiona, gde je kasnije savladan Mančester Junajted.
 

23. februar 2010. Mercedes Benz Arena, Študgart - Barselona 1:1
Študgart je u osmini finala 2010 godine propusti veliku priliku da na revanš ode sa prednošću. Barsa je nadigrana, a čast je spasio Viktor Valdes koji je bio posebno inspirisan na tom meču. Švabe su vodile do samog kraja, kada je Ibrahimović postigao izjednačujući gol. Revanš na Kamp Nou je bio igra mačke i miša, 4-0 za Barsu.
31. mart 2010. Emirati, Arsenal - Barselona 2:2
Sat vremena na gostovanju u Londonu, Barselona je držala čas fudbala Arsenalu. Bila je to izvanredna igra sa ogromnim posedom lopte i velikim brojem prilika, iz kojih su postignuta dva gola Zlatana Ibrahimovića. A onda je usledio veliki pad i Arsenal se vratio iz mrtvih za podnošljivih 2-2. U revanšu Barsa je odigrala čitavu utakmicu kao prvih sat vremena u Londonu, Arsenal je razbijen, Mesi je postigao 4 gola.
20. april 2010. Đuzepe Meaca, Inter - Barselona 3:1
Nakon fantastične predstave protiv Arsenala, svi su očekivali da vide kako moćna Barsa gazi Murinjov Inter. Tako je i počelo u Milanu, Katalonci su brzo poveli golom Pedra. Inter je zaigrao na sve ili ništa i to im se isplatilo. Golovima Milita (dva) i Snajdera, stekli su lepu prednost pred revanš, gde je Murinjo savršenom odbranom sakrio sve prilaze golu. Pogodak Pikea 5 minuta pre kraja je bio samo utešan za Katalonce.
16. februar 2011. Emirati, Arsenal - Barselona 2:1
Sinoćna utakmica u mnogome je bila slična sa prošlogodišnjom, samo što su izgleda Vengerovi puleni naučili lekciju. Barsa je posle gola Vilje dominirala, imala loptu u posedu i činilo se da je sve rešeno. Onda Gvardiola ubacuje Keitu umesto Vilje, a Venger Aršavina i Bendtnera umesto Songa i Volkota i Arsenal za samo 5 minuta potpuno preokreće rezultat.
Bez obzira na ovakvu crnu seriju na gostovanjima, Barselona je i dalje najveći favorit ne samo da prođe Arsenal u osmini finala, već i da osvoji Ligu Šampiona. Zna se kako Ćavi, Inijesta, Mesi i ostali koriste širinu Kamp Noua i uništavaju svoje protivnike.

Nastavak na DupliPas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DupliPas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DupliPas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.