Izvor: RTS, 19.Okt.2020, 13:02

Počinje 29. sezona Lige šampiona, bez predstavnika iz regiona

Nova sezona u fudbalskoj Ligi šampiona, 29. u ligaškom formatu, a ukupno 66. u borbi za titulu prvaka Evrope, počinje u utorak na osam stadiona širom Starog kontinenta.
Za razliku od prethodnih sezona region neće imati predstavnika među 32 najbolja kluba, s obzirom na to da su Crvena zvezda i Dinamo eliminisani u trećem kolu kvalifikacija i morali su da se zadovolje Ligom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evrope.

Ipak, Srbija će imati predstavnike preko fudbalera koji igraju u najboljim evropskim timovima: Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Matić (Mančester Junajted), Danijel Aleksić (Istanbul Bašakšehir), Luka Jović (Real Madrid), Aleksandar Kolarov (Inter).
U eliti će nastupiti i Dušan Tadić (Ajaks), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Nemanja Radonjić (Marselj), Lazar Ranđelović (Olimpijakos), Marko Grujić (Porto) i Ivan Šaponjić (Atletiko Madrid), a ove sezone i jedan srpski trener će prerdstavljati Srbiju - Marko Nikolić na klupi Lokomotive iz Moskve.
Elitno takmičenje otvoriće se u Kijevu i Sankt Peterburgu, utakmicama Dinamo - Juventus, odnosno Zent - Briž.

Derbi prvog dana odigraće Pari Sen Žermen i Mančester Junajted na "Parku prinčeva", a biće zanimljivo i na "Stamford bridžu", gde će se sastati dva poslednja osvajača Lige Evrope - Sevilja i Čelsi.
Utakmice Lige šampiona i ove sezone moći ćete da pratite na programima Radio-televizije Srbije.
Raspored prvog kola Lige šampiona:
Utorak:
Grupa E: Čelsi - Sevilja, Ren - Krasnodar (21.00)
Grupa F: Zenit - Briž (18.55), Lacio - Borusija Dortmund (21.00)
Grupa G: Dinamo Kijev - Juventus (18.55), Barselona - Ferencvaroš (21.00)
Grupa H: PSŽ - Mančester junajted, Lajpcig - Istanbul Bašakšehir (21.00)
Sreda:
Grupa A: Salcburg - Lokomotiva Moskva (18.55), Bajern - Atletiko Madrid (21.00)
Grupa B: Real Madrid - Šahtjor (18.55), Inter - Borusija Menhengladbah (21.00)
Grupa C: Mančester Siti - Porto, Olimpijakos - Marselj (21.00)
Grupa D: Ajaks - Liverpul (21.00), Midtjilend - Atalanta (21.00)

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kad Nemci napišu tekst o Zvezdi, Jović im pričao kako "klecaju kolena"!

Izvor: Sportske.net, 19.Okt.2020

U četvrtak Crvena zvezda gostuje Hofenhajmu u okviru Lige Evrope, a Nemci se već pripremaju za tu utakmicu...Hofenhajm dočekuje Crvenu zvezdu u četvrtak u okviru prvog kola Lige Evrope, a aktuelni šampion Srbije odlazi Nemcima na megdan nakon teške utakmice i "večitog derbija"...Nemci se već...

Nastavak na Sportske.net...

Liga šampiona kreće iz Rusije i Ukrajine, pa onda derbi u Parizu

Izvor: RTS, 20.Okt.2020, 09:11

Utakmicama Dinamo Kijev – Juventus i Zenit – Klub Briž od 18.55 počinje nova sezona Lige šampiona, 29. u ligaškom formatu, a ukupno 66. u borbi za titulu prvaka Evrope. Srbija neće imati predstavnika za razliku od prethodnih godina, ali nas u najkvalitetnijem fudbalskom takmičenju sigurno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.