Partizan protiv Brage za prve bodove i nadu u proleće (20:45h)

Izvor: Blic, 03.Nov.2010, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan protiv Brage za prve bodove i nadu u proleće (20:45h)

Fudbaleri Partizana od 20 časova i 45 minuta igraju sa Bragom na stadionu u Humskoj meč četvrtog kola Lige šampiona koji bi u mnogome mogao da odredi dalju sudbinu crno-belih na međunardnoj sceni.

Posle tri poraza u elitnom rangu takmičenja, najpre sa 1:0 u Donjecku od Šahtjora, zatim sa 3:1 od Arsenala u Beogradu a potom i u Portugaliji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od večerašnjeg rivala sa 2:0, aktuelni prvak Srbije nalazi se pred ključnim zadatkom. Pobeda nad Bragom otškrinula bi vrata ka trećoj poziciji, koja vodi u Ligu Evrope nakon završetka takmičenja po grupama u Ligi šampiona, ali istovremeno omogućila nastavak nade da je i plasman na stepenik više moguć, time i opstanak u eliti.

Koliko je važno osvojiti tri boda u večerašnjem duelu sa Bragom svedoče i reči trenera Partizana Aleksandra Stanojevića koji najavljuje najofanzivniji nastup do sada, mada pobeda jedino zanima i njegovog kolegu sa klupe Brage, Domingoša Pasijensu.

Crno-beli će u ovom meču imati i dodatnu podršku sa tribina, jer je Braga u Beograd stigla bez navijača pa će se preostale karte, namenjene za goste, naći u slobodnoj prodaji.

Na krilima pobede u večitom derbiju i dobrih nastupa u preostale dve utakmice, crno-beli u meč sa Bragom ulaze samo sa jednim ciljem - da opravdaju poverenje onih koji veruju da baš ovaj tim Partizana može da ostvaruje svoje snove i na međunarodnoj sceni. San o nastupima među evropskoj eliti i na proleće možda počne da se ostvaruje baš večeras. Početak je zakazan za 20:45h.

Šahtjor priželjkuje revanš Arsenalu

Nakon što je deklasiran u Londonu sa 5:1, Šahtjor će pred svojom publikom pokušati da dokaže da predhodni meč sa Arsenalom nije pokazao realan odnos snaga ova dva tima.

"Nestrpljivo smo čekali ovaj meč sa Arsenalom. Ponoviću, onaj rezultat iz Londona uopšte nije pravedan. Arsenal nije imao veći posed lopte od nas, a broj šuteva na gol i kornera bio je maltene podjednak. Pa opet, niti sam ja bio zadovoljan našim izdanjem, niti moji igrači. Nadam se da će navijači u Donjecku i čitava Evropa videti jedan drugačiji Šahtjor”, rekao je strateg ukrajinske ekipe Mirčea Lučesku.

Da sledi potpuno drugačiji meč od onog na Emirejtsu svedoče i reči Arsena Vengera, menadžera Arsenala.

"Očekujem da Šahtjor odreaguje na težak poraz iz prethodnog meča. Oni su bolji tim od onoga što su pokazali u Londonu i, bar po mom mišljenju, spadaju među najbolje evropske ekipe. Sa druge strane, mi imamo priliku da prebrinemo sve brige oko plasmana u narednu fazu takmičenja i svakako da smo zainteresovani da tu šansu iskoristimo", izjavio je trener "tobdžija”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.