Izvor: MozzartSport.com, 01.Avg.2021, 13:02

PSŽ-ova naplata duga - prva runda: Superkup protiv šampiona i prednost Kejloru Navasu

Parižani u borbu za prvi trofej sezone ulaze bez Nejmara, Di Marije, Mbapea, Serhija Ramosa...

Veliko iznenađenje napravio je Lil osvojivši titulu u francuskoj Ligi jedan prošle sezone. Skupoceni Pari Sen Žermen ostao je da gleda u leđa klubu sa severa države, koji je prošao kroz cilj s bodom prednosti. Kako se trka bližila kraju, Lil je delovao sve sigurnije. S Parižanima je u prvom delu sezone igrao 0:0 kod kuće, a onda i pobedio na Parku prinčeva 1:0, ali je u osmini >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << finala Kupa bilo 3:0 za PSŽ.

Osvojeni Kup Francuske, ipak, slaba je uteha za uloženi novac u igrački, a i trenerski kada, pa će Maurisio Poketino i njegovi fudbaleri već od nedeljnog duela za Superkup morati da počnu da vraćaju dug Lilu. Priliku za naplatu imaće večeras od 20.00 u Superkupu Francuske. Doduše bez Nejmara, Kilijana Mbapea, Serhija Ramosa, Anhela di Marije...

Parižani su, bar za sada mada deluje da će tako i ostati, uradili veliki posao zadržavši Kilijana Mbapea uprkos nameri Real Madrida da ga dovede. Ostao je i Nejmar, a stigla su nova zvučna imena - Serhio Ramos, Đanluiđi Donaruma, Žoržinjo Vajnaldum, Ašraf Hakimi, dok je od Porta otkupljen Danilo Pereira. Trebalo bi da je to dovoljno za povratak šampionskog pehara u Ligi 1, ali i konačan iskorak u Ligi šampiona.

Budući da Maurisijo Poketino na raspolaganju ima dvojicu od verovatno pet najboljih golmana sveta, mnogo zanima koju će odluku doneti po pitanju startera.

"To će se iskristalisati prirodnim putem. Fudbal je pun različitih izbora. Međuljudski odnosi su važni kako biste imali konkurentan tim i važno je da se čitava situacija odvija na jedan zdrav način. U svakom slučaju odluka će biti pravična i doneta na osnovu procene ko je od njih dvojice u boljoj formi", rekao je Maurisijo Poketino.

Kada je reč o prelaznom roku Lil je za razliku od Pari Sen Žermena ostao bez dvojice važnih fudbalera, a da pritom još nije ojačao tim. Dok Parižani pucaju od kvaliteta među stativama, Doge su morale da kažu au revoir prvom čuvaru mreže Majku Menjanu koji je potpisao za Milan. Otišao je i Bubakari Sumare put Lestera, ali ipak je najveći udarac odlazak trenera Kristofa Galtijea. Umesto njega, sa dvogodišnje trenerske pauze, poslu se vraća Žoslan Gurvenek. Videćemo hoće li on moći da ponovi uspeh, ali čeka ga vrlo težak zadatak.

Mogao je u to da se uveri kroz pripremne utakmice, u kojima je Lil izgubio od Porta 0:2 i Benfike 0:1, a igrao nerešeno sa Kortrajkom 1:1.

U prethodnih pet susreta Pari Sen Žermen je upisao tri pobede, jednom je bilo nerešeno, dok je poslednji meč pripao Lilu. Pritom, u pomenutom periodu nijednom se nije desilo da su obe ekipe postigle bar po gol. Videćemo hoće li drugačije biti na neutralnom terenu u Tel Avivu gde je formalni domaćin aktelni šampion Francuske.

SUPERKUP FRANCUSKE

Nedelja

20.00: (3,25) Lil (3,20) PSŽ (2,30)

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.