Opšta tuča na meču azijske Lige šampiona (FOTO, VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 19.Okt.2011, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opšta tuča na meču azijske Lige šampiona (FOTO, VIDEO)

Polufinalni meč azijske Lige šampiona između južnokorejskog Suvon Bluvings i Al Sada iz Katara će pored pobede gostiju (2:0) ostati upamćen po opštoj tuči, posle koje su tri igrača dobila crvene kartone.
Povod tuče je drugi gol napadača Al Sada Mamadu Nijanga, postignut u 81. minutu, iz situacije koja se kosi sa pravilima fer-pleja.

Domaćini su izbacili loptu posle povrede svog igrača, i posle ukazivanja lekarske pomoći su očekivali da će im ona biti vraćena. Igrači Al Sada su, međutim, iskoristili ovaj trenutak nepažnje i Nijang je sa lakoćom ubacio loptu u nebranjenu mrežu.


Jasno je da su naši igrači izbacili loptu i da je ona morala da im bude vraćena. Protivnička ekipa je postigla nimalo džentlmenski gol, ali mi sad ne možemo ništa da uradimo povodom toga – rekao je Jung Sung Hjo, trener ekipe Suvon Bluvings posle meča.

Gol senegalskog igrača izazvao je burne rekacije domaćih igrača i osoblja, a na teren je utrčao i navijač Bluvingsa. U tuči koja je usledela, crvene kartone su dobili strelac gola Nijang i Kader Keita iz katarske ekipe i Stevica Ristić, makedonski reprezentativac rođen u Vršcu, trenutno prvotimac Suvona.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nijang izazvao tuču u Koreji

Izvor: B92, 19.Okt.2011

Fudbaleri Al Sada pobedili su u Suvon 2:0 u gostima u polufinalu azijske Lige šampiona, a meč je obeležila tuča u finišu meča...Senegalac Mamadu Nijang bio je dvostruki strelac u Južnoj Koreji, a upravo je njegov drugi gol izazvao sukob igrača dva tima u finišu meča...On je u 81. minutu postigao...

Nastavak na B92...

Pesničnje u azijskoj Ligi šampiona

Izvor: RTS, 20.Okt.2011, 13:52

Utakmica azijske Lige šampiona između katarskog Al Sada i južnokorejskog Suvona prerasla je u opštu tuču. Povod za pesničenje bio je gol katarskog tima koji je postignut dok je jedan fudbler korejske ekipe bio na zemlji. Nepoštovanje fer-pleja izrodilo se u nemilosrdnu tuču fudbalera i stručnih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.