OVO JE ZVEZDIN PUT KA LIGI ŠAMPIONA: Pogledajte ko su potencijalni PROTIVNICI srpskog šampiona!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2021, 09:22

OVO JE ZVEZDIN PUT KA LIGI ŠAMPIONA: Pogledajte ko su potencijalni PROTIVNICI srpskog šampiona!

Neče biti lako izboriti evropsku jesen.

Ekipa beogradske Crvene zvezde uspela je da osvoji četvrtu titulu šampiona Srbije nakon pobede nad Vojvodinom (1:0) i na taj način izbori svoje mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Posle četiri dobre sezone na evropskoj sceni, crveno-beli će pokušati da ostvare i petu, što je ujedno i  želja svih navijača kao i celokupnog kluba iz Ljutice Bogdana.

Naravno, to neće biti nimalo jednostavan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zadatak. Crveno-beli su već počeli sa pripremama kako bi se učinilo sve što moguće da se po treći put u četiri godine plasira u elitno evropsko takmičenje.

Ono što je neophodno je da ekipa crveno-belih pojača svoj tim pre evropskih nastupa. Stoga se pominju dolasci Aleksandra Dragovića iz Bajer Leverkuzena kao i Aleksandra Prijovića.

Dok se stvar oko pojačanja ne ozvaniči, na nama je da pogledamo šta Zvezdu čeka ovog leta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

SRPSKI ŠAMPION KVALIFIKACIJE POČINJE OD DRUGOG KOLA?

Zbog rasta nacionalnog koeficijenta Srbije na UEFA listi, aktuelni fudbalski šampion bi vrlo lako mogao da preskoči prvu rundu kvalifikacija ove godine.

Ono što je neophodno u ovom poduhvatu je da osvajač Lige šampiona bude tim koji će to takmičenje naredne sezone već obezbediti kroz domaće prvenstvo, a jedino bi stvar mogli da pokvare londonski Čelsi i PSŽ.

Ako "plavci" osvoje Ligu šampiona i ne budu u prva četiri tima u prvenstvu, kao i ukoliko Parižani to učine, a ne budu na prva dva mesta u svom prvenstvu.

Dakle, sada je stanje takvo da je Zvezda jako blizu početka takmičenja tek od druge kvalifikacione runde.

Zvezdi će biti važno da preskoči prvo kolo kvalifikacija ne samo zbog kasnijeg početka sezone, već i zato što eventualno ispadanje iz prvog kola više ne vodi u nastavak kvalifikacija za Ligu Evrope, već Konferencijsku ligu.

MOGUĆI RIVALI U KVALIFIKACIJAMA?

U pomenutom drugom kolu kvalifikacija Zvezda će biti nosilac zbog dobrog koeficijenta. Tako da će crveno-beli izbeći da se susretnu sa Dinamo Zagrebom, Jang Bojsom, Ludogorecom, Olimpijakosom...

Zvezdini mogući rivali, prema trenutnim situacijama u tamošnjim prvenstvima, su: Šerif, Olimpija Ljubljana, Slovan Bratislava, Dinamo Tbilisi, Škendija, Budućnost Podgorica, Kairat, Flora, kao i Omonija koja je prošle sezone eliminisala Crvenu zvezdu.

Zvezda bi posle drugog kola morala da preskoči i treće i potom plej-of zarad plasmana u Ligu šampiona.

TREĆE KOLO?

Ukoliko četa Dejana Stankovića uspe da se domogne trećeg kola kvalifikacija ponovo bi bila među povlašćenim timovima, a ovo su njihovi potencijalni rivali u toj fazi takmičenja: Ludogorec, Makabi Tel Aviv, Malme, Legija, iz Rumunije će to biti Steaua ili Kluž, a iz Azerbejdžana Karabag ili Nefči.

Mogla bi i Makabi Haifa umesto Makabi Tel Aviva, ali Zvezda bi imala ulogu favorita protiv praktičnog svakog od ovih timova.

PLEJ-OF?

Poslednji korak ka evropskoj jeseni je svakako plej-of od koga sve zavisi. U toj rundi je, naravno, očekuju i najteži mogući rivali na putu ka Ligi šampiona.

U toj fazi Zvezda ne bi bila nosilac, ukoliko bi do nje stigla, a rivali bi mogli da joj budu Olimpijakos, Dinamo Zagreb, famozni Salcburg koji je jednom već izbačen u toj rundi, kao i Slavija iz Praga.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Snežana Borjan, surpuga Milana Borjana
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.