Nokaut faza Lige šampiona na Areni Sport

Izvor: TV Arena Sport, 09.Feb.2016, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nokaut faza Lige šampiona na Areni Sport

Prvim utakmicama osmine finala u utorak 16. februara nastavlja se takmičenje u Ligi šampiona. 16 klubova, koju su prošli grupu, kreću u eliminacionu fazu sa istom željom – da stignu do Milana, odnosno stadiona San Siro na kojem se igra veliko finale 28. maja.

Jedno od pitanja koje se iz sezone u sezonu postavlja kada je najkvalitetnije klupsko fudbalsko takmičenje u pitanju – može li, konačno, neki tim da odbrani tiutulu šampiona Evrope?

To se, naime, >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << nije dogodilo od nastanka Lige šampiona u ovom formatu. Poslednji tim kome je to uspelo je Milan, na čijem će se stadionu odigrati ovosezonsko finale, koji je do uzastopnih titula dolazio 1989. i 1990. godine. Ako neko može da ponovi taj podvig to je svakako zvanični šampion Evrope, Barselona. Ako zadrže sadašnju formu, teško će se bilo ko suprotstaviti timu Luisa Enrikea.

Ni prošle, a ni ove sezone niko nije pronašao odgovor na pitanje kako zaustaviti fantastičan napadački trojac – Mesi, Suarez, Nejmar. Barsa je u ovom trenutku, po svim parametrima glavni favorit za titulu, a odmah do njih je Bajern, koji još ovu sezonu predvodi bivši trener Katalonaca Pep Gvardiola. U krugu favorita uvek je i madridski Real, dok svoju šansu za pravi evropski iskorak želi da iskoristi Pari sen Žermen. Nešto manje šanse daju se drugom madridskom predstavniku u osmini finala Atletiku i prošlogodišnjem finalisti Juventusu, dok će biti veoma zanimljivo videti koliko mogu tri predstavnika Engleske među 16 najboljih – Mančester Siti, Arsenal i Čelsi. I oni svakako nisu bez ambicija da odu možda i do kraja. Bez obzira na odlične igre u grupnoj fazi Zenit i Volfsburg još uvek ne pripadaju evropskog fudbalskoj eliti, dok tu već neko vreme nema mesta ni za Benfiku, bez obzira na veliku tradiciju. Ako bi se, kojim slučajem, u finale plasirali PSV Ajnhoven, Dinamo Kijev ili Gent, to bi bilo ravno čudu.

Već u osmini finala imaćemo nekoliko veoma interesantnih i neizvesnih duela, a kao derbiji ove runde izdvajaju se sudari Juventusa i Bajerna, Pari sen Žermena i Čelsija, pa i dueli Roma – Real Madrid, odnosno Arsenal – Barselona, iako su tu predstavnici Španije jasni favoriti.

Osminu finala u utorak 16. februara otvara jedan od derbija Pari sen Žermen – Čelsi, a igra se još i meč Benfika – Zenit. Oba duela direktno će prenositi Arena sport, kao i sve ostale utakmice koje su na programu utorkom, plus još po jedan meč sredom.

Raspored prenosa prvih utakmica osmine finala na Areni sport izgleda ovako:

Utorak 16. februar: PSŽ – Čelsi (Arena sport 3, 20:45), Benfika - Zenit (Arena sport 1, 20:45),

Sreda 17. februar: Gent – Volfsburg (Arena sport 3, 20:45)
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na TV Arena Sport...






Povezane vesti

Šesnaestina finala Lige Evrope na Areni Sport

Izvor: TV Arena Sport, 09.Feb.2016

Nokaut faza drugog UEFA takmičenja ove godine okupiće pet bivših evropskih prvaka, a pobednik će, osim pozamašne novčane nagrade, imati priliku da naredne sezone igra u grupnoj fazi Lige šampiona...Poslednje dve sezone trofej je osvjala Sevilja. Španci, kao i Nemci, u završnicu Lige Evrope ulaze...

Nastavak na TV Arena Sport...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.