Niški  džudisti prvi put u Ligi šampiona

Izvor: JUGpress.com, 15.Dec.2016, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški džudisti prvi put u Ligi šampiona

NIŠ

Pojačani novim snagama džudisti niškog Univerzitetskog džudo i sambo kluba Kinezi takmičiće će u subotu, 17. decembrana  Evropskom klupskom prvenstvu za seniore i seniorke 2016. u Beogradu.  Ovo jedinstveno klupsko takmičenje održava se pod okriljem Evropske džudo federacije.

Nišlijama je ovo prvi put da učestvuju na Ligi šampiona.

„Ovo je istorijski trenutak >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za naš klub. Plasirali smo se prošle godine osvajanjem trećeg mesta u Super ligi Srbije. Novac koji smo uštedeli od putovanja uložili smo u pojačanje kluba i dodali dva zvučna imena našem sastavu –Frank de Vit, prošlogodišnji evropski i svetski juniorski prvak, i Jurik Krakovecki, koji je trenutno dvadeseti na svetskoj rang-listi. Oni su nastupali i na ovogodišnjim Olimpijskim igrama“, rekao je sportski direktor UJSK Kinezis Mateja Cvetković, dodavši – “Možemo da napravimo dobar rezultat, zavisi dosta od žreba, 18 klubova je prijavljeno, svaki klub se pojačao, tako da najviše zavisi od žreba“.

Nikola Milošević, član stručnog štaba UJSK Kinezis uverenja je da skoro svaki član tima favorit.



Što se tiče naše ekipe i naših momaka, imamo slatke muke. Imamo fantastične mlade borce za koje ne znamo koga bi pre stavili u ekipu. Sjani mladi momci pred kojima je tek blistava sportska karijera. Nikog ne bih posebno izdvajao, samo nabrajanje bi trajalo predugo. Svi do jednog su konkurentni, svi su spremni i bez povreda, to nas dodatno raduje i jedva čekamo tu subotu. Mislim da ćemo da licu mesta, u zavisnosti od žreba, koji će izaći u petak, sastavljati ekipe“ – rekao je Nikola Milošević, član stručnog štaba UJSK Kinezis

Član stručnog štaba UJSK Kinezis Nemanja Stanković kaže da, s obzirom da je ovo prvi nastup Kinezisa na ovako velikom takmičenju, važno da se pokažu u što boljem svetlu.

„Konkurencija je velika, takmiče se najbolji sportisti Evrope, ali u Beograd ne odlazimo sa belom zastavom. Nismo se predavali ni u domaćim ligama, te sigurno to neće biti slučaj ni sada“, dodaje Stanković.

Član seniorske reprezentacije i takmičar UJSK Kinezis Miroljub Ivezić rekao je da očekuje odlične rezultate, jer su naporno radili i trenirali tokom cele godine, da imaju dobre trenere, pa ništa manje ni ne mogu da očekuju.

Takmičenje se odigrava po klasičnom kup sistemu. Dve ekipe imaće predkolo sa nekim ekipama koji su favoriti u žrebu. Ukoliko jedna ekipa stigne do četvrtfinala ide u repasaž i borbu za medalju. Ako ekipa stigne do polufinala onda je treća. Nema klasičnog ispadanja kao u fudbalu recimo, već se pruža šansa da ako izgubite od ekipe koja dođe do polufinala, imate šansu za medalju..

Ovo prvenstvo je  poslednje takmičenje Kinezisa ove takmičarske sezone

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.