NEMA ODMORA: Mega Leks počeo da gradi tim za Ligu šampiona?

Izvor: HotSport.rs, 28.Jun.2016, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMA ODMORA: Mega Leks počeo da gradi tim za Ligu šampiona?

Mladi nemački košarkaš Kostja Mušidi i crnogorski krilni centar Radosav Spasojević su prva pojačanja Mega Leksa za narednu sezonu.

Juniorski reprezentativac Nemačke sa kojom je osvojio ovogodišnji turnir „Albert Švajcer“ u Manhajmu, koji se smatra nezvaničnim šampionatom sveta za igrače do 18 godina, u redove Mege stiže iz francuskog Strazbura dok je Spasojević prošlu sezonu odigrao za nikšićku Sutjesku.
Mušidi (puno ime Kostja Kalonda >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Didije Mušidi) je rođen 18.06.1998 godine, visok je 195 centimetara i igra na poziciji beka. Smatra se jednim od najtalentovanijih igrača Evrope u ovom trenutku. Prethodnu sezonu je proveo u Strazburu gde nije dobio pravu šansu.
FOTO: Mega Leks Na pomenutom turniru u Manhajmu, sa Nemačkom je osvojio zlato a izabran je i za MVP-a pošto je u finalu protiv Srbije postigao 25 poena uz 11 skokova.
Igrao je za reprezentaciju Nemačke na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina 2014. godine gde je u proseku imao 17.7 poena, 5.3 skokova i 3.4 asistencije. Naredne godine na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina je imao 11.6 poena i 2.8 skokova.
Radosav Spasojević je rođen 28.02.1992. godine, visok je 204 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. Počeo je karijeru u Podgorici, da bi potom tri godine proveo u austrijskoj Arkadiji a u Sutjesci je od 2013. godine.
U poslednjoj sezoni za Sutjesku u ABA ligi je u proseku imao 11.2 poena i 5.1 skok po meču.
The post NEMA ODMORA: Mega Leks počeo da gradi tim za Ligu šampiona? appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mega aktivirala transfer BOMBU! (video)

Izvor: Sportske.net, 28.Jun.2016

Košarkaški klub Mega Leks anažovao je u utorak prva dva pojačanja za nastupajuću sezonu, a radi se o igračima koji će pojačati konkurenciju na poziciji beka i krilnog centra...Vicešampion regionalne košarkaške lige angažovao je prva pojačanja za narednu sezonu, pošto su u utorak ugovore...

Nastavak na Sportske.net...

Mega štanca novajlije kao na traci: Stigla još dvojica igrača

Izvor: MozzartSport.com, 29.Jun.2016, 16:41

Jedan od njih je i momak koji je imao i malo reprezentativno iskustvo..Mega Leks nastavlja da pojačava redove za narednu sezonu, pa je tako u dva dana potpisala čak četvoricu igrača. Posle supertalentovanog Kostje Mušidija i Radosava Spasojevića dres prošlosezonskog osvajača Kupa Radivoja Koraća...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.