Mega aktivirala transfer BOMBU! (video)

Izvor: Sportske.net, 28.Jun.2016, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mega aktivirala transfer BOMBU! (video)

Košarkaški klub Mega Leks anažovao je u utorak prva dva pojačanja za nastupajuću sezonu, a radi se o igračima koji će pojačati konkurenciju na poziciji beka i krilnog centra.

Vicešampion regionalne košarkaške lige angažovao je prva pojačanja za narednu sezonu, pošto su u utorak ugovore potpisali Nemac Kostja Mušidi (18) i Crnogorac >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Radosav Spasojević (24) koji igra na poziciji krilnog centra.

Jedan od najtalentovanijih bekova Evrope Kostja Mušidi nije dobio pravu šansu u Strazburu, a sa nemačkom reprezentacijom do 18 godina osvojio je turnir "Albert Švajcer" koji se smatra nezvaničnim prvenstvom sveta za ovaj uzrast.

Na pomenutom turniru u Manhajmu izabran je za MVP-a pošto je u finalu protiv Srbije postigao 25 poena uz 11 skokova.

Igrao je za reprezentaciju Nemačke na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina 2014. godine gde je u proseku imao 17.7 poena, 5.3 skokova i 3.4 asistencije. Naredne godine na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina je imao 11.6 poena i 2.8 skokova.

Radosav Spasojevic je rođen 28.02.1992. godine, visok je 204 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. Počeo je karijeru u Podgorici, da bi potom tri godine proveo u austrijskoj Arkadiji a u Sutjesci je od 2013. godine.

U poslednjoj sezoni za Sutjesku u ABA ligi je u proseku imao 11.2 poena i 5.1 skok po meču.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Mega dovela supertalentovanog Nemca koji je razbio Srbiju! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jun.2016

Kao i do sada, Košarkaški klub Mega nastavlja praksu dovođenja supertalentovanih košarkaša iz svih krajeva Evrope...Novo lice u ekipi srpskog predstavnika u ABA ligi je mladi nemački košarkaš Kostja Mušidi (18)...Reč je o juniorskom reprezentativcu Nemačke sa kojom je osvojio ovogodišnji...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.