Milan u Briselu, Zenit  Malaga

Izvor: B92, 20.Nov.2012, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan u Briselu, Zenit " Malaga

Fudbaleri Zenita u sredu od 18 sati dočekuju Malagu, a od 20.45h u Briselu igraju Anderleht i Milan u mečevima pete runde C grupe Lige šampiona.

'Roso-neri' su u poslednjem prvenstvenom meču odigrali 2:2 sa Napolijem, iako su imali dva gola zaostatka. U slučaju da Milan pobedi Anderleht, a da u drugoj utakmici C grupe Malaga savlada Zenit, italijanski tim osiguraće plasman u osminu finala.

"Pokazali smo da imamo srce i karakter. Mi igramo za klub i navijače, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a svesni smo da moramo da pružamo bolje partije. U ovom trenutku mi je teško da gledam tabelu. Situacija je takva kakva je i potrudićemo se da pronađemo rešenje za naše probleme. Vreme je da vratimo Milan u vrh, a prva prilika za to je meč sa Anderlehtom", rekao je vezista Milana Antonio Nočerino, čiji tim je trenutno 12. u Kalču sa 15 osvojenih bodova.

U sjajnoj formi je El Šaravi, koji je dao dva gola Napoliju, ukupno 14 ove sezone, ali Milan će igrati bez prehlađenog kapitena Masima Ambrosinija

Prethodna dva puta kada je igrao sa Anderlehom (1993/94. i 2006/07) Milan je postao šampion Evrope, a na poslednjih pet gostovanja u Belgiji nije primio ni gol.

Tim iz ‘grada mode’ nije završio takmičenje u prvoj fazi još od sezone 1990/2000. i biće silno motivisan da se iskupi za loše partije u prvenstvu.

Anderleht je u sjajnoj formi, pošto je dobio pet poslednjih mečeva, a očekuje se da će srpski internacionalac Milan Jovanović biti u startnoj postavi.

“Milan nije isti tim sa kojim smo se suočili na San Siru (0:0), sada imaju više samopouzdanja i igrači su psihički stabilniji. Ali to je fudbal i sve je moguće. I mi imamo više samopouzdanja, ali moramo da budemo oprezni. Ne možemo da napadamo od početka, Milan je inteligentan tim koji ima iskustva u Ligi šampiona”, izjavio je golman Anderlehta Silvio Proto.

Zenit će dočekati Malagu, a igrači domaćih još su pod utiskom incidenata u prvenstvenom meču sa Dinamom koji je prekinut zbog huligana.

"Naravno da je to uticalo na raspoloženje u ekipi. Ipak, neće se odraziti na naše ciljeve. Nemamo drugi izbor nego da pobedimo Malagu. Mislim da Španci imaju sastav dovoljno dobar da mogu da odmore neke igrače, što može da bude mač sa dve oštrice", kaže trener Zenita Lučano Spaleti.

Malaga je prva u grupi sa deset bodova, ali je dobila samo jedan od poslednjih šest mečeva.

“Trenutno smo u lošoj formi, ali uvek smo znali kako da se izvučemo iz ovakvih situacija. Želimo najmanje remi, ali ulazimo u meč sa istom eneregijom kao uvek i daćemo sve od sebe da pobedimo”, rekao je trener Malage Manuel Pelegrini.

Zenit sigurno neće moći da računa na Krišita i Lukovića, neizvestan je i Bistrov, ali se u tim vraćaju Bukharov i Lombarts. Sa druge strane, golman Kameni, Saviola i Hoakin su povređeni, a Manuel Itura je suspendovan.

Grupa C:

Zenit – Malaga (18)

Anderleht – Milan (20.45)

Tabela: Malaga 10, Milan 5, Anderleht 4, Zenit 3.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.