Siti  Real, Borusiji nedostaje bod

Izvor: B92, 20.Nov.2012, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siti " Real, Borusiji nedostaje bod

Fudbaleri Mančester Sitija dočekuju madridski Real, a Borusija Dortmund gostuje Ajaksu u Amsterdamu u utakmicama petog kola D grupe Lige šampiona.

Engleski tim je u četiri meča sakupio samo dva boda i vrlo je blizu da drugu godinu u nizu bude eliminisan u grupnoj fazi.

Samo pobeda nad Realom ekipi Roberta Mančinija ostaviće kakvu-takvu nadu za plasman u osminu finala.

"Mi smo tek prošle sezone debitovali u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ligi šampiona, tako da je potrebno i da navijači i javnost budu dovoljno strpljivi. Znamo da je situacija teška, ali, jednostavno, moramo da se borimo do samog kraja", izjavio je napadač ’Građana’ Karlos Teves.

Samo dva puta u istoriji LŠ ekipe u poziciji sličnoj Sitijevoj plasirale su se dalje – moskovska Lokomotiva koja je imala samo bod posle četiri utakmice (2002/2003) i Porto sa dva boda u sezoni 2004/2005.

Uz sve to, Mančini ima kadrovskih problema – Leskot, Milner i Ričards ne igraju već neko vreme, neizvestan je Nasri, a i levi bek Gael Kliši povredio se za vikend na utakmici sa Aston Vilom.

Sa druge strane, Žoze Murinjo neće moći da računa na Marsela i Gonsala Iguaina. U prvoj ovosezonskoj utakmici dve ekipe Real je u Madridu slavio sa 3:2, iako je Siti u 85. minutu poveo sa 2:1.

’Kraljevski klub’ trenutno je drugi na tabeli grupe D sa sedam bodova, pa će i Madriđanima meč u Mančesteru biti veoma značajan.

„Za mene činjenica da je Siti skoro ispao iz Lige šampiona predstavlja veliko iznenađenje, zaista smo mislili da će nam oni biti glavni rivali u grupi. Siti je grupa dobrih igrača, ali to nekada nije dovoljno za uspeh u LŠ“, kaže odbrambeni fudbaler Reala Serhio Ramos i dodaje:

„Ovo je najteža grupa, a meč je za oba tima važan iz različitih razloga. Želimo da budemo prvi u grupi. Nikada ne igramo defanzivno, to nije u našoj prirodi. Siti se popravio u Premijer ligi, ali ne plašimo ih se – Real može da pobedi na svakom stadionu na svetu“.

Ajaks je dobio 12 od 13 utakmica kod kuće sa timovima iz Bundeslige, a Borusija nije slavila u LŠ na strani još od trijumfa nad Milanom u martu 2003. godine.

„Idemo na pobedu jer bismo želeli da nastavimo takmičenje u Ligi šampiona. Biće teško, ali idemo po trijumf. Ipak, ako ćemo iskreno da govorimo, biće sjajno i ako završimo kao treći i plasiramo se u Ligu Evrope“, kaže trener Ajaksa Frank de Bur.

Borusiji je neophodan bod kako bi osigurala osminu finala, čime bi tim iz Dortmunda prvi put od sezone 2002/2003. prošao u drugu fazu.

„U dobroj smo poziciji, ali nam i dalje nedostaje taj jedan bod. Svesni smo da nam je potrebna još jedna odlična partija, a već smo ove godine pokazali da smo sposobni za tako nešto. Znamo da naš tim ima dovoljno kvaliteta da se plasira dalje“, rekao je sportski direktor ’milionera’ Mikael Zorc.

Golman Ajaksa Vermer pod znakom je pitanja za meč zbog bolesti, Rajan Babel je već neko vreme van stroja zbog povrede ramena, dok će trener Borusije Jirgen Klop moći da računa na sve igrače.

Grupa D:

Ajaks – Borusija Dortmund (20.45)

Mančester Siti – Real Madrid (20.45)

Tabela: Borusija 8, Real Madrid 7, Ajaks 4, Mančester Siti 2.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milan u Briselu, Zenit " Malaga

Izvor: B92, 20.Nov.2012

Fudbaleri Zenita u sredu od 18 sati dočekuju Malagu, a od 20.45h u Briselu igraju Anderleht i Milan u mečevima pete runde C grupe Lige šampiona...'Roso-neri' su u poslednjem prvenstvenom meču odigrali 2:2 sa Napolijem, iako su imali dva gola zaostatka. U slučaju da Milan pobedi Anderleht, a da u...

Nastavak na B92...

Andrea Manćini: Moj tata je bolji od Murinja

Izvor: Sportal.rs, 21.Nov.2012, 11:54

Andrea Manćini, fudbaler Valjadolida i sin trenera Mančester sitija Roberta, pred okršaj "građana" i Real Madrida u petom kolu Lige šampiona, pokušava da ohrabri oca.

Nastavak na Sportal.rs...

Aguero: Ne smemo da odustanemo

Izvor: Mondo, 21.Nov.2012

Mančester siti čak i sa pobedom nad Realom ne bi imao velike šanse da se plasira u osminu finala Lige šampiona...Serhio Aguero najavio je borbu do poslednjeg trenutka, iako Mančester siti, sa samo dva boda iz prva četiri kola, praktično više nema šta da traži u elitnom kontinentalnom takmičenju...Prošle...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.