Ludogorec već slavi Ligu šampiona, Monako potopio podmornicu, srpska Legija (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 17.Avg.2016, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludogorec već slavi Ligu šampiona, Monako potopio podmornicu, srpska Legija (VIDEO)

Seltik petardom ispratio goste iz Izraela

Bugarski prvak Ludogorec došao je na korak od novog plasmana u fudbalsku Ligu šampiona. Ekipa iz Razgrada savladala je u Sofiji češku Viktoriju iz Plzenja sa 2:0 u prvom meču plej-ofa za elitno evropsko takmičenje.

Velika dva gola zalihe trebalo bi po svemu prikazanom da budu sasvim dovoljna zaliha ekipi Georgija Dermendžijeva pred revanš u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Češkoj.

Ponovo je Ludogorec morao da igra kao domaćin na stadionu Vasil Levski u Sofiji jer njegov stadion ne ispunjava kriterijume UEFA za ovu fazu takmičenja.

Nije bilo previše uzbuđenja u prvom poluvremenu, ali je u nastavku utakmice Ludogorec znao da trasira put ka pobedi.

Imao je i pomoć gostiju na tom putu, jer je u 50. minutu Roman Hubnik skrivio penal, a siguran sa bele tačke bio je Kozmin Moci. Sve je bilo gotovo 13 minuta kasnije kada je Marselinjo proigrao Virdžila Misiđana za konačnih 2:0.

Surov je večeras bio Seltik u Glazgovu protiv Hapoel Ber Ševe – 5:2, iako je u jednom trenutku delovalo da bi gosti mogli da ozbiljno namuče prvaka Škotske.

Junak navijača Seltika, bez konkurencije, bio je Li Grifits, 25-godišnji napadač koji je postigao het-trik.

Posebno lep je bio onaj u finišu prvog poluvremena iz slobodnog udarca. Tad je bilo 3:0, a onda su gosti za samo dva minuta preko Maranaa i Meliksona učinili meč neizvesnim.

Sve dileme, međutim, otklonili su Musa Dembele i kapiten Skot Braun u poslednjih 15 minuta utakmice.

Vrata elitnog evropskog takmičenja širom je otvorila poljska Legija iz Varšave koja je u Dablinu savladala Dandalk sa 2:0.

Oba pogotka postigli su igrači, kako se to obično kaže, naše gore list.

Prvi je dao Nemanja Nikolić, mađarski reprezentativac, u 56. minutu iz penala, a konačan rezultat postavio je Aleksandar Prijović, Švajcarac u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

U jednom od derbija večeri, fudbaleri Monaka su kao gosti na El Madrigalu pobedili Viljareal sa 2:1 i sada kao favoriti dočekuju revanš na stadionu Luj drugi.

Strelac pobedonosnog pogotka za Kneževe bio je portugalski internacionalac Bernardo Silva u 76. minutu.

Uspeo je Monako da odbrani pobedu iako je poslednjih pet minuta imao igrača manje zbog isključenja Benžamina Mendija.

Ovaj meč pamtiće se i po golu Brazilca Alešandra Pata u 36. minutu za 1:1. To je njegov prvi gol u dresu španske ekipe koji je obukao tek nedavno.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ludogorec nadomak Lige šampiona

Izvor: Mondo, 17.Avg.2016

Prvak Bugarske na revanš u Češku nosi 2:0. Legija i Seltik takođe napravili veliki korak ka cilju, Monako slavio u Španiji, Roma odolela na "Dragau"...REZULTATI I PAROVI PLEJ-OFA:..Staza prvaka..Ludogorec - Plzenj 2:0 (0:0)../Moti 51p, Vura 64/..Seltik - Hapoel Ber Ševa 5:2 (3:0)../Rogić 9, Grifits...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.