Liga šampiona: Bez grupe smrti, sreća uz Lester

Izvor: B92, 25.Avg.2016, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga šampiona: Bez grupe 'smrti', sreća uz Lester

U Grimaldi forumu u Monaku održan je žreb za grupnu fazu Lige šampiona.

Titulu u najelitnijem klupskom takmičenju brani jedanestostruki šampion Starog kontinenta madridski Real.

Ovoga puta, za razliku od gotovo svake godine, nismo dobili popularnu 'grupu' smrti, pošto su glavni favoriti ravnomerno raspoređeni po grupana.

Kao najkvalitetnije ističu se grupe A i C – u prvoj su pored šampiona Francuske Pari Sen Žermena i londonskog Arsenala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << švajcarski Bazel, odnosno bugarski Ludogorec, dok su u drugoj šampion Španije Barselona, vicešampion Italije Napoli, prvak Ukrajine Dinamo Kijev i šampion Turske Bešiktaš.

Dosta sreće na žrebu imao je vladar Premijer lige Lester Siti, koji će se za drugu fazu boriti sa portugalskim Portom, belgijskim prvakom Klub Brižom i danskim Kopenhagenom.

Zanimljivo će biti i u grupi F, gde su madrdski Real, vicešampion Nemačke dortmundska Borusija, prvak Portugala lisabonski Sporting i varšavska Legija, dok je zagrebački Dinamo za rivale u grupi H imati prvaka Italije Juventus, osvajača Lige Evrope Sevilju, odnosno drugoplasirani tim Francsuke Olimpik iz Liona.

Grupa A: Pari Sen Žermen, Arsenal, Bazel, Ludogorec

Grupa B: Benfika, Napoli, Dinamo Kijev, Bešiktaš

Grupa C: Barselona, Mančester Siti, Borusija Mehengladbah, Seltik

Grupa D: Bajern Minhen, Atletiko Madrid, PSV Ajndhoven, Rostov

Grupa E: CSKA Moskva, Bajer Leverkuzen, Totenhem Hotspur, Monako

Grupa F: Real Madrd, Borusija Dortmund, Sporting Lisabon, Legia

Grupa G: Lester Siti, Porto, Klub Briž, Kopenhagen

Grupa H: Juventus, Sevilja, Olimpik Lion, Dinamo Zagreb

Prvo kolo lige šampiona na programu je 13. i 14. septembra, drugo se igra 27. i 28, treće 18. i 19. oktobra, četvrto 1. i 2. novembra, peto 22. i 23, a poslednje šesto 6. i 7. decembra.

U nokaut fazu će se plasirati po dva najbolja tima iz svih osam grupa, žreb je 12. decembra, a prve utakmice sredinom februara 2017.

Finale Lige šampiona za sezonu 2016/2017 je 3. juna na Milenijum stadionu u Kardifu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poznate su grupe Lige šampiona: Barselona je nosilac najatraktivnije, Ludogorec nije loše prošao!

Izvor: Telegraf.rs, 25.Avg.2016

Vreme je za Ligu šampiona! Jubilarna 25. sezona, otkako se takmičenje ne zove Kup evropskih šampiona, dobila je sastave grupa...Grupna faza počinje 13. septembra, dok će se finale igrati 3. juna u Kardifu. Branilac trofeja je Real iz Madrida...Podsetimo, u istoj grupi ne mogu biti timovi iz iste...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.