LŠ: Ko će videti zvezde na “Meaci”? (SASTAVI)

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Mar.2012, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Ko će videti zvezde na “Meaci”? (SASTAVI)

Osvojili su 11 titula prvaka Evrope, ali samo jedan od dva velikana može dalje. Ko će videti zvezde posle sudara u četvrtfinalu Lige šampiona na „Đuzepe Meaci“: Milan ili Barselona. Poslednji rival u milanskom hramu fudbala u elitnom kupu Arsenal primio je četiri gola.

Katalonci su bez poraza u 14 poslednjih mečeva Lige šampiona, a nanizali su sedam pobeda (jedna je baš na terenu večerašnjeg rivala 3:2).
Mnogi misle da su Španci favoriti, ali ne i u Milanu, jer imaju dodatni motiv da spreče Barsu da postane prva ekipa posle više od 20 godina koja je odbranila trofej u elitnom takmičenju. Roso–neri su poslednji vezali dve titule prvaka Evrope (1989. i 1990), posle njih nikome to nije pošlo za rukom.
Roso–neri u meč ulaze puni samopouzdanja pošto u Seriji A grabe ka odbrani titule. U subotu su preokretom kod kuće pobedili Romu 2:1, upisali četvrto uzastopno slavlje i zadržali ogromna četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Juventus.
Trener Milana Masimilijano Alegri ima brojne kadrovske probleme. Iskusni vezista Van Bomel odrađuje suspenziju, dok su zbog povreda van stroja Tijago Silva i Pato. Pod znakom pitanja je Abate, a i Boateng je rovit. U gomili loših vesti, dobre su oporavak Neste i Robinja.

Iskusni defanzivac i omaleni napadač su trenirali maksimalnim intenzitetom. Nesta će biti starter i činiće štoperski tandem sa Mesesom, dok bi Robinjo trebalo da pravi društvo Ibrahimoviću u špicu.
Barselona koja je prošle sezone osvojila četvrtu titulu važi za glavnog kandidata za osvajanje ove Lige šampiona. Katalonska gol-mašina dala je najmanje po pogodak u svakom od prethodnih 29 mečeva u elitnom takmičenju.
U poslednjih devet utakmica najmanje po dva gola, pa je jasno da je napad najjači adut kluba sa stadiona „Kamp Nou“. U fenomenalnoj formi su i u španskom šampionatu. Posle sedam pobeda zaredom nadaju se osvajanju četvrte uzastopne titule jer prednost Reala od šest bodova ne izgleda nedostižno.
Ni Barsa neće biti u najjačem sastavu, ali problemi trenera Gvardiole nisu preveliki. U Milano nisu došli povređeni Abidal, Adrijano i David Vilja. Na poziciji levog beka biće kapiten Pujol koji je retko kad igrao na tom mestu, dok će Pike i Maskerano igrati u štoperskom tandemu.
Gomez najavljuje Triplu krunu
Bajern četvorostruki prvak Evrope gostuje Marselju i želi da već večeras pobedi šampiona Kontinenta iz 1993. i napravi džinovski korak ka polufinalu.

Marselj i Bajern će prvi put ukrstiti koplja. Francuski klub je jesenas igrao protiv Nemaca. U oba meča je savladao Dortmund (3:0 i 3:2). Bavarci su 13 puta gostovali francuskim klubovima (skor 3–4–6), u na poslednjem, u revanšu polufinala Lige šampiona pre dve sezone deklasirali Lion 3:0.
Marselj je eliminisao Inter, ali igra očajno u Francuskoj. Serijom od osam mečeva bez pobede (tri remija i pet poraza) je pao na deveto mesto. Izblamirao se i eliminacijom iz kupa od trećeligaša Kevilija.
Domaća ekipa će biti oslabljena, jer je suspendovan golman Mandanda koji je isključen u revanšu protiv Intera. Rezerva Braćiljano je katastrofalno branio protiv Kevilija, pa se očekuje da između stativa bude Elinton Andrade (31). Van stroja je i defanzivac Sulejman Dijavara koji je pokidao ligamente kolena i mora na operaciju posle koje će da pauzira šest meseci. Pod znakom pitanja je Remi.

Bajern se vratio u formu u pravo vreme, kad se odlučuje o trofejima. Vezao je tri prvenstvene pobede uz gol razliku 15:2, pre dve nedelje je deklasirao Bazel u revanšu osmine finala Lige šampiona 7:0, a prošle srede preko Menhengladbaha stigao u finale nemačkog kupa. Bavarci su silno motivisani da u Ligi šampiona dođu do finala koje će se 19. maja igrati na njihovom stadionu.
Marselj je izbacio Inter i bio bolji od Dortmunda, ali mi smo i kvalitetniji i iskusniji. Verujem da ćemo već večeras ostvariti rezultat koji vodi u polufinale.
Trener Jup Hajnkes je u subotu protiv Hanovera tek u drugom poluvremenu na teren poslao Gomeza i Milera koji se večeras vraćaju u tim. Švajnštajger je doputovao u Marselj, ali još se nije oporavio od povrede članka, izostaće Van Bujten.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko će videti zvezde na “Meaci”? (SАSTАVI)

Izvor: Utakmica.rs, 28.Mar.2012

Osvojili su 11 titula prvaka Evrope, ali samo jedan od dva velikana može dalje. Ko će videti zvezde posle sudara u četvrtfinalu Lige šampiona na "Đuzepe Meaci": Milan ili Barselona. Poslednji rival u milanskom hramu fudbala u elitnom kupu Аrsenal...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.