Izvor: Danas, 18.Feb.2016, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreće borba za Bazel

Beograd - Posle Lige šampiona, ove nedelje na programu su i prve utakmice eliminacione runde drugog po redu najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi. Svoju kartu za finalni meč koji je na programu 18. maja u Bazelu tražiće 32 ekipe, a korak bliže Švajcarskoj napravili su fudbaleri Fenerbahčea koji su u utorak u Istanbulu savladali moskovsku Lokomotivu rezultatom 2:0. Ostalih 30 ekipa pokušaće večeraš da ostvare >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << što povoljniji rezultat pred revanš kako bi uspeli da izbore plasman u osminu finala.

Od kada je u sezoni 2009/2010 UEFA promenila format i od dotadašnjeg kupa formirala Ligu Evrope napravljeno je takmičenje u kome učestvuje više ekipa, umesto prethodna tri meča u grupnoj fazi se igra šest utakmica. Neizvesnost je postala veća, a ishod sve nepredvidiviji. U tom stilu se nastavila i ovogodišnja, šesta po redu sezona Lige Evrope. Večeras je na programu novih 15 utakmica od kojih bi dueli pojedninih ekipe mogle da se stave rame uz rame sa mečevima Lige šampiona.

Neizvesno će biti u Briselu gde Anderleht od 19 časova dočekuju grčki Olimpijakos. Ništa manje neće biti napeto ni na Vestfalenu gde će domaći Dortmund u istom terminu ugostiti ekipu Porta, kao i u Firenci gde tim našeg Nenada Tomovića čeka londonski Totenhem. Osvajač prošlogodišnje Lige Evrope Sevilja će prvu prepreku u odbrani trofeja imati na svom Sančez Pishuanu protiv norveškog Moldea, dok će Viljareal i Napoli odigrati derbi meč u Španiji.

U drugom terminu, od 21.05 zanimljivo će biti u Istanbulu u duelu Galatasaraja i Lacija. Partizanov dželat Augzburg dočekaće Klopov Liverpul koji će se ovom utakmicom vratiti u domovinu. Na Velodromu ekipa Marseja će ugostiti još jednog jesenjeg rivala crno-belih Atletik Bilbao, a u Dombas areni snage će odmeriti Šahtojor i Šalke.

Interesantno bi moglo da bude u Lisabonu gde će Sporting dočekati Leverkuzen i Mestalji gde će Valensija ugostiti bečki Rapid.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Moskva

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.