Kravić: Pokazao sam svima koji su sumnjali i koji još uvek sumnjaju u mene

Izvor: B92, 06.Maj.2019, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kravić: Pokazao sam svima koji su sumnjali i koji još uvek sumnjaju u mene

Srpski košarkaš Dejan Kravić dosta emotivno je doživeo osvajanje FIBA Lige šampiona.

Kravić je ove sezone bio jedan od nosilaca igre italijanskog Virtusa koji je u finalu F4 LŠ nadigrao španske Tenerife 73:61.

Srpski centar je za tim koji predvodi selektor "Orlova" Aleksandar Đorđević postigao 4 poena uz 5 skokova, a sezonu je završio sa prosekom 7,8 poena i 4,5 skokova.

"Bio sam autsajder tokom cele karijere. Odgovorio sam svima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su sumnjali i još uvek sumnjaju u mene. Sada sam ŠAMPION. To je moje zauvek! I obećavam da sam tek počeo", napisao je Kravić na druptvenim mrežama.

Kraviću je ovaj trofej posebno značajan jer je pre samo dve godine bio tehnološki višak u ekipi Brisela, koja ga je otpustila posle samo mesec dana od starta sezone.

Sada je upravo u Belgiji osvojio trofej jer se F4 igrao u Antverpenu. Virtus je ispisao istoriju takmičenja jer prvi put na F4 nije slavio domaćin.

Kravić ima 28 godina, rođen je u Mostaru ali se zbog rata u BiH njegova porodica preselila u Kanadu. Pažnju srpske javnosti je privukao 2014. kada ga je upravo Đorđević pozvao na širi spisak reprezentacije za Svetsko prvenstvo.

Pročitajte još Kravić za B92: Kasnio sam na treninge zbog Srbije

Upravo je bio završio koledž na Teksas Teku, a profesionalnu karijeru je počeo u Grčkoj. Pre Virtusa je igrao još za Den Boš, Retimno i Panionios.

Neće biti iznenađenje ako ga predstojećeg leta opet vidimo na pripremama reprezentacije Srbije za Mundobasket. Zaslužio je to.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.