Osmaci polažu prijemni za upis u specijalizovana odeljenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2024, 12:56

Osmaci polažu prijemni za upis u specijalizovana odeljenja

Prijemni ispit za upis u specijalizovana odeljenja srednjih škola osmaci polažu 11, 12, 17, 18. i 19. maja, objavljeno je na portalu Moja srednja škola.
Za specijalizovana odeljenja u umetničkim školama likovne oblasti prijemni ispit je držan u petak, 10. maja.
Preliminarni plan upisa u narednu školsku 2024/25. godinu u kojem su date upisne kvote za sve obrazovne profile objavljeno je na sajtu Ministarstva prosvete.
Planom je previđeno nešto manje od 5.000 mesta u specijalizovanim odeljenjima gimnazija za matematiku, fiziku, geografiju i istoriju, računarstvo i informatiku, biologiju i hemiju, scensku i audio-vizuelnu umetnost, filološke nauke, sport, bilingvalna odeljenja, kao i za umetničke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.