Kako je Bundesliga postala najbolja

Izvor: B92, 20.Dec.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Bundesliga postala najbolja

Sm čin nije izgledao spektakularno. .

VfB Štutgart se prolećne faze Lige Evrope dokopao uprkos porazu kod kuće od Moldea i samo zahvaljujući nesposobnosti Kopenhagena da na svom terenu pobedi Steauu

Senka koju to baca na trijumf nemačkog fudbala sićušna je u odnosu na razmeru samog uspeha.

Nemačka je druga zemlja u istoriji koja će u prolećnoj fazi evrokupova imati sedam predstavnika, svi posle uspešno obavljenog posla u grupi. Dortmund, Bajern i Šalke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igraće u osmini finala Lige šampiona, a Leverkuzen, Gladbah, Hanover i pomenuti Štutgart u šesnaestini finala Lige Evrope.

Uspeh je veći ako se uzme u obzir činjenica da se sredinom prošle decenije Bundesliga sa francuskom Ligom jedan rvala za naslov četvrte na kontinentu, da je tek prošle godine pretekla Seriju A i dobila pravo na 4 tima u LŠ (to pravo nije iskoristio letošnjim prelaznim rokom osakaćeni Gladbah) i da je do pre nekoliko meseci zvanična ideologija evropskog fudbala pričala isključivo o duopolu šampionata Engleske i Španije.

Kompletan tekst pročitajte u temi Vladimira Novakovića.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.