Sreda, 19.12.2012.

21:35

Kako je Bundesliga postala najbolja

Sâm čin nije izgledao spektakularno. .

Izvor: B92

Default images

VfB Štutgart se prolećne faze Lige Evrope dokopao uprkos porazu kod kuće od Moldea i samo zahvaljujući nesposobnosti Kopenhagena da na svom terenu pobedi Steauu

Senka koju to baca na trijumf nemačkog fudbala sićušna je u odnosu na razmeru samog uspeha.

Nemačka je druga zemlja u istoriji koja će u prolećnoj fazi evrokupova imati sedam predstavnika, svi posle uspešno obavljenog posla u grupi. Dortmund, Bajern i Šalke igraće u osmini finala Lige šampiona, a Leverkuzen, Gladbah, Hanover i pomenuti Štutgart u šesnaestini finala Lige Evrope.

Uspeh je veći ako se uzme u obzir činjenica da se sredinom prošle decenije Bundesliga sa francuskom Ligom jedan rvala za naslov četvrte na kontinentu, da je tek prošle godine pretekla Seriju A i dobila pravo na 4 tima u LŠ (to pravo nije iskoristio letošnjim prelaznim rokom osakaćeni Gladbah) i da je do pre nekoliko meseci zvanična ideologija evropskog fudbala pričala isključivo o duopolu šampionata Engleske i Španije.

Kompletan tekst pročitajte u temi Vladimira Novakovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: