Hrabri Maribor OPET u Ligi šampiona! Marin smirio Rijeku i odveo Grke u elitu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Avg.2017, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrabri Maribor OPET u Ligi šampiona! Marin smirio Rijeku i odveo Grke u elitu (VIDEO)

Drugi put u četiri sezone prvak Slovenije igraće u društvu elitnih evropskih klubova

“Na ovim prostorima, na ovim prostorima, baš svega ima, na ovim prostorima“, glasi stih velikog hita kultne grupe Hladno pivo. I zaista, ima svega, a biće i Lige šampiona. I to tamo gde se verovatno malo ko nadao pre početka sezone - u Mariboru!

Prvak Slovenije je na svom Ljudskom vrtu savladao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Hapoel Ber Ševu sa 1:0, a u prvoj utakmici bilo je 2:1 za izraelskog šampiona.

Odigrala je večeras ekipa Darka Milaniča zaista hrabro i dovoljno kvalitetno da se nađe u društvu elitniuh evropskih ekipa, treći put u klupskoj istoriji.

A navijači Maribora do duboko u noć klicaće dvojici igrača - Mitji Vileru i Jasminu Handanoviću. Prvom jer je u 15. minutu raketom sa ivice kaznenog zakucao loptu pod prečku za delirijum u na stadionu.

Što se tiče Handanovića, on je u 90. minutu skinuo zicer posle kornera i udarca glavom Entonija Nvakemea. Iako ima 39 godina uspeo je kao da je duplo mlađi da zapliva kroz vazduh i izbije loptu u korner, kada su se već svi uhvatili za glavu.

Inače, ni posle primljenog gola izraelski prvak nije pružio neku ofanzivnu igru, niti blistavu partiju, osim u već pomenutoj završnici i sudijskoj nadoknadi, ali tada je bilo kasno.

Za razliku od Maribora, navijači Rijeke nisu bili te sreće. Imali su velika očekivanja i spremali se za istorijsku utakmicu, ali kako to obično biva na ovim prostorima, usledio je svojevrsni antiklimaks.

Nisu Riječani izdržali pritisak, na kraju krajeva, protiv sebe su imali znatno iskusniju ekipu kada je u pitanju Evropa, a objektivno, gledano i kvalitetniji je Olimpijakos.

I taj kvalitet uspeo je, kao i protiv Partizana u prethodnoj rundi kvalifikacija, relativno lako da pretoči u rezultat na terenu. Igrao se 25. minut, kada je pogrešila Rijeka, do lopte je stigao Vadis Ođiđa-Ofoe koji je sjajno proigrao Marka Marina na levom krilu, a ovaj lagano poslao loptu iza leđa golmana Rijeke.

Sedam minuta kasnije grčki šampion je čak mogao i da duplira vođstvo, ali je lopta posle udarca glavom Jagoša Vukovića umesto u golu, završila na stativi.

U drugom poluvremenu gledaoci na krcatoj Rujevici bili su u prilici da samo jednom skoče sa svojih sedišta. Florin Matei je u 79. minutu bio u dobroj poziciji, ali je na kraju šutirao pored leve stative. Otprilike sa tom loptom otišla je i poslednja nada hrvatskog šampiona da u ovom meču može da uradi nešto više.

Ovako, Rijeci za utehu ostaje plasman u grupnu fazu Lige Evrope, drugi put u klupskoj istoriji.

LIGA ŠAMPIONA (PLEJ-OF) - REZULTATI

Astana - Seltik 4:3 (1:1) prvi meč 0:5

/Ajer 26ag, Mužikov 48, Tvumasi 49, 69 - Sinkler 34, Nšam 81/

Maribor - Hapoel Ber Ševa 1:0 (1:0), prvi meč 1:2

/Viler 15/

Nica - Napoli 0:2 (0:0), prvi meč 0:2

/Kaljehon 48, Insinje 89/

Rijeka - Olimpijakos 0:1 (0:1), prvi meč 1:2

/Marin 25/

Sevilja - Istanbul Bašakšehir 2:2 (0:1), prvi meč 2:1

/Eskudero 52, Ben Jeder 75 - Elija 17, Višća 83/

Sreda:

20.45: (1,80) CSKA (3,06) Jang Bojs (4,60)

prvi meč 1:0

20.45: (1,70) Kopenhagen (3,50) Karabag (5,60)

prvi meč 0:1

20.45: (3,90) FCSB (3,40) Sporting (2,00)

prvi meč 0:0

20.45: (1,65) Liverpul (4,00) Hofenhajm (5,10)

Prvi meč 2:1

20.45: (1,64) Slavija Prag (3,70) APOEL (5,70)

prvi meč 0:2

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Pivo

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.