Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2020, 00:03

Grujić pocrveneo, Porto svejedno produbio agoniju Marseja! (VIDEO)

Zmajevi nastavili dominaciju kada je reč o grupnoj fazi Lige šampiona

Ne samo da se Olimpik Marsej rezultatski raspada u Ligi šampiona u kojoj posle četiri kola nema ni gol ni bod u grupi C, već je uspeo i da pokvari jubilej Florijanu Tovanu, koji će 250. nastup za klub u svim takmičenjima morati da pamti po porazu od Porta – 0:2. Domaćinu se sredinom drugog dela ukazala prilika za anuliranje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zaostatka 1:0, ali umesto da počne ozbiljno da radi na materijalizovanju brojčane prednosti posle isključenja Marka Grujića, Marsej se za tri minuta revanširao crvenim kartonom i pustio rivala da sa penala potvrdi pobedu.

Porto možda ne gledamo često u samoj završnici Lige šampiona, ali u poslednje dve godine retko ko igra grupnu fazu tako ubedljivo kao portugalski velikan. Večerašnjim trijumfom dodatno je poboljšan skor u jesenjem delu evropske elite u poslednjih 13 utakmica – On broji 10 pobeda, dva remija i jedan jedini poraz od Mančester sitija na startu aktuelne sezone.

250 - Florian Thauvin va disputer ce soir son 250e match toutes compétitions confondues avec Marseille. L'international français est impliqué sur 131 buts tcc avec les Phocéens (81 buts, 50 assists), au moins 22 de plus que tout autre joueur depuis septembre 2013. Icône ? #OMFCP pic.twitter.com/qMvJIZNjHx

Pre tri nedelje Zmajevi su demostrirali silu isprativši klub sa juga Francuske sa tri lopte u mreži, a pohod na osvajanje Velodroma počeo je u 39. minutu. Za prvi gol bili su dovoljni udarac iz ugla, odličan skok Marka Grujića i snalažljiva reakcija levog beka Sanusija. Stiv Mandanda mu je skinuo prvi pokušaj, ali od narednog nije bilo odbrane.

Andre Viljaš Boaš je u 59. Minutu pokušao da popravi situaciju uvođenjem teške artiljerije sa klupe. U paru su ušli Dimitri Paje i Dario Benedeto. Pipa je dobio priliku da prekine niz od 11 utakmica bez gola, ali u poslednjih pola sata utakmice nije uspeo da odskoči od generalnog sivila ekipe sa Juga Francuske. Ipak, nije da šansa nije postojala.

Marko Grujić je u 67. minutu preoštro startovao na rivala, a sudija Ekberg iz Švedske nije pogrešio kada mu je pokazao drugi žuti karton. Umesto da sa svežim Pajeom i Benedetom pokuša bar da izjednači, ako ne i da preokrene, Marsej je kroz tri minuta ispustio prednost koja mu je data. Balerdi je skrivio penal, ujedno i pocrveneo, čime je potpisana konačna kapitulacija domaćina. Pečat je samo udario Seržo Oliveira, za gotovo izvestan plasman Porta u nokaut fazu.

LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO

Sreda

GRUPA C

Olimpijakos - Mančester siti 0:1 (0:1)

/Foden 36/

Marselj - Porto 0:2 (0:1)

/Sanusi 39, Oliveira 70/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Grujić pocrveneo, Porto svejedno produbio agoniju Marselja (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2020

Zmajevi nastavili dominaciju kada je reč o grupnoj fazi Lige šampiona..Ne samo da se Olimpik Marselj rezultatski raspada u Ligi šampiona u kojoj posle četiri kola nema ni gol ni bod u grupi C, već je uspeo i da pokvari jubilej Florijanu Tovanu, koji će 250. nastup za klub u svim takmičenjima morati...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.