Foto: Reuters
Foto: Reuters

Grujić pocrveneo, Porto svejedno produbio agoniju Marselja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.11.20. | 22:57

Zmajevi nastavili dominaciju kada je reč o grupnoj fazi Lige šampiona

Ne samo da se Olimpik Marselj rezultatski raspada u Ligi šampiona u kojoj posle četiri kola nema ni gol ni bod u grupi C, već je uspeo i da pokvari jubilej Florijanu Tovanu, koji će 250. nastup za klub u svim takmičenjima morati da pamti po porazu od Porta – 0:2. Domaćinu se sredinom drugog dela ukazala prilika za anuliranje zaostatka 1:0, ali umesto da počne ozbiljno da radi na materijalizovanju brojčane prednosti posle isključenja Marka Grujića, Marselj se za tri minuta revanširao crvenim kartonom i pustio rivala da sa penala potvrdi pobedu.

Porto možda ne gledamo često u samoj završnici Lige šampiona, ali u poslednje dve godine retko ko igra grupnu fazu tako ubedljivo kao portugalski velikan. Večerašnjim trijumfom dodatno je poboljšan skor u jesenjem delu evropske elite u poslednjih 13 utakmica – On broji 10 pobeda, dva remija i jedan jedini poraz od Mančester sitija na startu aktuelne sezone.

Izabrane vesti

Pre tri nedelje Zmajevi su demostrirali silu isprativši klub sa juga Francuske sa tri lopte u mreži, a pohod na osvajanje Velodroma počeo je u 39. minutu. Za prvi gol bili su dovoljni udarac iz ugla, odličan skok Marka Grujića i snalažljiva reakcija levog beka Sanusija. Stiv Mandanda mu je skinuo prvi pokušaj, ali od narednog nije bilo odbrane.

Andre Viljaš Boaš je u 59. Minutu pokušao da popravi situaciju uvođenjem teške artiljerije sa klupe. U paru su ušli Dimitri Paje i Dario Benedeto. Pipa je dobio priliku da prekine niz od 11 utakmica bez gola, ali u poslednjih pola sata utakmice nije uspeo da odskoči od generalnog sivila ekipe sa juga Francuske. Ipak, nije da šansa nije postojala.

Marko Grujić je u 67. minutu preoštro startovao na rivala, a sudija Ekberg iz Švedske nije pogrešio kada mu je pokazao drugi žuti karton. Umesto da sa svežim Pajeom i Benedetom pokuša bar da izjednači, ako ne i da preokrene, Marselj je kroz tri minuta ispustio prednost koja mu je data. Balerdi je skrivio penal, ujedno i pocrveneo, čime je potpisana konačna kapitulacija domaćina. Pečat je samo udario Seržo Oliveira, za gotovo izvestan plasman Porta u nokaut fazu.


LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO

Sreda

GRUPA C

Olimpijakos - Mančester siti 0:1 (0:1)

/Foden 36/

Marselj - Porto 0:2 (0:1)

/Sanusi 39, Oliveira 70/



tagovi

PortoOlimpik Marselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara