Format FIBA Lige šampiona: Četiri grupe po osam timova, dalje idu prva četiri, igraće se na koš razliku...

Izvor: MozzartSport.com, 27.Jan.2016, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Format FIBA Lige šampiona: Četiri grupe po osam timova, dalje idu prva četiri, igraće se na koš razliku...

ABA liga navodno ima zagarantovana dva mesta, nikome više od tri predstavnika...

Svetska košarkaška federacija (FIBA) predstaviće svoj format Lige šampiona za sledeću sezonu u martu, ali španski Mundo deportivo došao je do određenih informacija kako će novoformirano takmičenje da izgleda.

Kako se navodi, nova košarkaška Liga šampiona bi sadržala 32 ekipe (24 kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << plasman u nacionalnim ligama i još osam kroz kvalifikacije) i igralo bi se u četiri grupe po osam timova. Prolaz dalje u nokaut rundu obezbedila bi prva četiri tima iz svake grupe, peti i šesti bi igrali drugo takmičenje pod okriljem FIBA, a poslednja dva bi završila učešće u Evropi.

Četvtfinale bi se igralo na dva meča, sa koš razlikom, a potom Fajnal for, čije domaćinstvo će naknadno biti određeno.

FIBA želi da stvori ligu koja bi imala po 50 odsto vlasničke strukture sa osam nacionalnih liga - Španije, Italije, Turske, VTB, Grčke, Nemačke, Francuske i ABA lige. Tih osam liga dobiće po dva predstavnika direktno u grupnoj fazi i svaka će imati po pet odsto vlasništva nad takmičenjem. Preostalih pet liga (Belgija, Češka, Izrael, Litvanija i Poljska) dobiće po jedno mesto direktno i dva odsto vlasništva.

To ukupno daje 21 ekipu od 24, koliko je planirano za direktan plasman. Veliki favoriti za treću ulaznicu su nacionalni savezi Španije, Rusije i Turske, ali Mundo deportivo navodi da ne treba isključiti i neko iznenađenje...

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.