Evropska Superliga od 2024, sigurna 24 od 32 kluba!?

Izvor: Mondo, 21.Avg.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska "Superliga" od 2024, sigurna 24 od 32 kluba!?

Engleski "Indipendent" piše da se UEFA i Aleksander Čeferin spremaju da "na mala vrata" pretvore Ligu šampiona u poluzatvoreno takmičenje.

Liga šampiona po sadašnjem sistemu će se igrati zaključno sa sezonom 2023/24, a onda sledi potencijalna revolucija!

Elitno takmičenje evropskih fudbalskih klubova posle toga bi moglo da liči na košarkašku Evroligu, jer se u njega više neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ulaziti na osnovu plasmana u domaćim prvenstvima.

"Indipendent" piše da UEFA razmatra format od četiri grupe sa po osam klubova, iz kojih bi po dve najlošije "ispale" iz takmičenja za sledeću sezonu.

Četiri mesta zauzeli bi polufinalisti Lige Evrope, a o načinu na koji bi bila popunjena preostala četiri mesta još se razmišlja.

Većina klubova, njih 24, zadržala bi mesto bez obzira na učinak u svojim nacionalnim ligama.

Dakle, UEFA bi mogla da kaže kako i dalje nema "zatvorene lige" bogatih klubova, ali istovremeno bi najboljim klubovima "manjih" zemalja bilo mnogo teže da dođu do elite nego u sadašnjem sistemu, koji je kreirao nekadašnji predsednik UEFA Mišel Platini.

Videćemo da li će se ovo obistiniti...

"Indipendent" takođe navodi da nije rešeno kako će takmičenje biti popunjeno u prvoj sezoni novog "režima", ali da će kriterijum verovatno biti rezultati u domaćem prvenstvu tokom poslednje četiri sezone, kao i tradicija i trenutna moć klubova.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.