Evrogol Alveša za Kardif

Izvor: Press, 10.Maj.2017, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrogol Alveša za Kardif

"Stara dama" opravdala ulogu favorita i pred svojim navijačima savladala Monako sa 2:1. U finalu sa Realom ili Atletikom.
foto: novosti.rs
Još jednom je Juventus potvrdio zbog čega ih stručnjaci smatraju za glavne favorite za titulu u Ligi šampiona. I u revanšu je „Stara dama“ pokazala kvalitet i na svom stadionu pobedila >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Monako sa 2:1 i tako ukupnim rezultatom 4:1 prošla u finale.
U Kardifu će se italijanski tim boriti sa jednim od madridskih klubova za trofej, a posle sutrašnjeg meča će biti poznat hoće li to biti Real ili će Atletiko uspeti da napravi čudo na „Visente Kalderonu“ i nadoknadi tri gola zaostatka iz prvog meča.
Samo što je utakmica počela Alegri se suočio sa problemom, povredio se Kedira. Već u 10. minutu je Markizio morao na teren. Nije to previše poremetilo ekipu, poštu su u narednih 15 minuta imali tri odlične šanse, Iguain, Mandžukić i Pjanić su se našli u izglednim prilikama, ali je golman Subašić bio nesavladiv.
Mreže su mirovale sve do 33. minuta. Alveš je dobro centrirao, Mandžukić bio najviši u skoku, dobro šutirao, Subašić odlično odreagovao, ali se lopta vratila do hrvatskog napadača koji drugu priliku nije propustio.
Asistencija zvanično nije upisana sjajnom desnom beku, ali je sve to nadoknadio u 44. minutu. Posle kornera je Subašić izboksovao loptu van kaznenog prostora, ona je pala pravo na nogu Alvešu koji je fenomenalnim volejem poslao „projektil“ u mrežu. Pokušaj parade golmana gostiju je samo dodatno ulepšala pogodak.
Pokušavao je Monako u drugom delu da ostane u igri, ali je Bufon u 67. minutu sjajnom reakcijom sprečio Mbapea da ostvari dečački san i da savlada legendarnog golmana. Međutim, ono što tada Monakovom čudu od deteta nije pošlo za nogom jeste dva minuta kasnije. Mutinjo je ušao u kazneni prostor, poslao oštru loptu, a Mbape se odlično snašao, savladao Bufona i postao najmlađi igrač u istoriji elitnog takmičenja koji je postigao gol u polufinalu (18 godina i 140 dana).
Ujedno je postao i prvi igrač koji je u nokaut fazi Lige šampiona dao gol Juventusu, to je bio prvi pogodak koji su Alegrijevi puleni primili posle neverovatnih 519 minuta.
Posle tog gola većih uzbuđenja nije bilo, pa je Juventus mirno priveo meč kraju i sa navijačima proslavio veliki uspeh.


 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.