Ekonomac pobedom startovao LŠ

Izvor: B92, 11.Okt.2012, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomac pobedom startovao LŠ

Kragujevački Ekonomac je u sredu u hali "Jezero" startovao elitnu fazu Lige šampiona, i to pobedom od 4:1 nad češkim Era Pak iz Hrudima.

Aktuelni prvak Futsal lige Srbije je meč ušao u oslabljenom sastavu, pošto je igrao bez Rajčevića i Cvetanovića.

Ipak, nadahnuće za ovu veliku pobedu igrači su našli u ranom vođstvu, s obzirom da je Grcić postigao gol posle samo 33 sekunde. Domaćin je čak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogao da povede i pre toga, ali je nedostajala realizacija akcije.

Skoro do polovine prvog poluvremena češki klub je igrao nepovezano i zbunjeno posle rano primljenog gola. Izabranici Ivana Božovića imali su nekoliko puta priliku da udvostruče prednost, ali igrači nisu bili dovoljno precizni. Kako je vreme odmicalo Česi su počeli da uspostavljaju terensku ravnotežu i uputili nekoliko opasnih šuteva ka golu iskusnog Aksentijevića.

Golmanu Ekonomca pripadaju velike zasluge za pobedu na početku elitnog takmičenja.

Na kraju poluvremena rezultat je ostao 1:0, a naredni pogodak viđen je u 26. minutu, kada je najpre Janjićev volej izblokiran od strane Dentinja, a odbijenu loptu preciznim udarce sa desetak metara u mrežu smestio Kocić.

Nakon drugog primljenog gola Česi su se odlučili za ofanzivniju igru, međutim došlo je do greške golmana Melera, koji je loše procenio let lopte koju je uputio Janjić, i rezultat je bio 3:0 za Ekonomac.

Pred sam kraj meča golman Aksentijević je iskoristio to što je Era Pak zaigrao sa igračem više umesto golmana, i iz svog prostora postigao fantastičan gol, čime je krunisao odličnu partiju.

Na kraju je Mihael Mareš uspeo da iz neposredne blizine savlada golmana domaćih i ublaži poraz svoje ekipe.

“Bili smo svesni važnosti ovog meča, prikazali smo odličnu igru i potpuno zasluženo slavili. Mislim da smo na terenu pokazali da smo kvalitetnija ekipa od Era Paka, bez obzira na to što smo igrali bez Cvetanovića i Rajčevića. Očekujem da ovakvu igru ponovimo i u meču sa Slov Matikom, uz zahvalnost publici za pruženu podršku”, rekao je Mladen Kocić, jedan od najistaknutijih igrača u pobedi Ekonomca.

Sledeći meč Ekonomac igra protiv Slov Matika iz Slovačke, u petak 12. oktobra u hali “Jezero. Utakmica počinje od 18 časova.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.