Džudisti Zvezde spremni na pohod na titulu Lige šampiona

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2023, 17:47

Džudisti Zvezde spremni na pohod na titulu Lige šampiona

Čelnici Džudo saveza Srbije u Džudo kluba Crvena Zvezda najavili su na današnjoj konferenciji pohod na titulu u okviru Lige šampiona, koja se održava u Beogradu 9. decembra.

Medijima su se obratili Stojan Vujko, predsednik UO Džudo kluba Crvena zvezda, Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije i Laslo Tot, predsednik Evropske džudo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << unije.

- Velika nam je čast što je predsednik Evropske džudo unije, gospodin Tot danas ovde sa nama, i moram da napomenem da Džudo savez Srbije i Evropska džudo unija imaju odličnu saradnju. Ovom prilikom želim da vam saopštim da smo protekle dve godine zajedno radili na projektima „Inkluzivnog džudoa“ i uvođenja džudoa u školske programe, a sada imamo priliku da sarađujemo na organizaciji Kongresa Evropske džudo unije i  Lige šampiona u Beogradu - izjavio je Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije.

Džudisti Crvene zvezde spremno dočekuju finalni turnir Lige šampiona. Aktuelni vicešampioni najjačeg klupskog takmičenja u okviru Evropske džudo unije ove sezone kreću u pohod na jedini trofej koji nedostaje trofejnoj riznici u Ljutice Bogdana.

Na borilištima Štark Arene za titulu šampiona boriće se ukupno 16 ekipa, muške i ženske konkurencije, po prvi put u formatu koji objedinjuje takmičenja Lige šampiona i Lige Evrope.

- Veoma sam uzbuđen što će se ovogodišnje izdanje Lige šampiona održati u Beogradu. Želim da čestitam Džudo savezu Srbije na uspesima koji su njihovi džudisti ostvarili u prethodnih nekoliko godina, i na primetnom usponu koji je džudo doživeo u Srbiji - izjavio je Laslo Tot predsednik Evropske džudo unije.

Prisutnim džudokama Crvene Zvezde, Laslo Tot je poželeo mnogo uspeha, i kao poklon uručio značku Evropske džudo federacije.

- Posebna je čast što kao predsednik Sportskog Društva mogu da ugostim predsednika Evropske džudo federacije. Što se tiče priprema za Ligu šampiona, one protiču u najboljem mogućem redu. Naše ambicije su uvek šampionske i o tome svedoče i rezultati koje smo postizali u godinama koje su za nama. Liga šampiona 2022 u Goriju i 2021 u Parizu jasno govore da smo u samom vrhu međunarodne klupske scene. Uvereni smo da ćemo ove sezone naoružani odličnom sportskom formom kao i našim navijačima uspeti da osvojimo toliko željeni šampionski trofej u Ligi šampiona. Kao što znate Liga šampiona je najjače klupsko takmičenje u džudou i koje će ove godine okupiti rekordan broj učesnika. Evropska džudo unija se odlučila da promeni format takmičenja i da nekadašnji oblik Ligu šampiona i Ligu Evrope, sada spoji u jedno prvenstvo. U Beogradu će se 9. decembra na borilištima Arene nadmatati 16 ekipa učesnika Lige šampiona u muškoj i ženskoj konkurenciji. Sasvim je sigurno da će tog dana Beograd biti epicentar svetskog džudoa kao i da ćemo ugostiti elitu našeg sporta - rekao je Stojan Vujko predsednik Upravnog odbora Džudo kluba Crvena Zvezda.

Liga šampiona i Liga Evrope u džudou, održaće se u Beogradskoj Areni, 9. decembra u organizaciji Džudo saveza Srbije i Evropske džudo unije, a iz Zvezde ističu da se nadaju osvajanju trofeja, čime bi se džudo ekipa pridružila fudbalerima, vaterpolistima, atletičarima i košarkašicama crveno-belih, koji su osvajali titulu prvaka Evrope.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.