Don Karlo spreman za osvetu Juventusu: Nikada vas nisam voleo, gledali ste me kao neprijatelja

Izvor: MozzartSport.com, 04.Maj.2015, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Don Karlo spreman za osvetu Juventusu: Nikada vas nisam voleo, gledali ste me kao neprijatelja

Trener Reala se nerado seća perioda provedenog u torinskom gigantu. Navijači su ga vređali da je svinja, a Уprava mu je zabila nož u leđa…

Posle žreba za polufinale Lige šampiona, prva asocijacija je bila da se Pep Gvardiola vraća da igra protiv svoje Barselone. Ali i drugi polufinalni par ima svog trenera povratnika.

Starteg Reala Karlo Ančeloti će odmeriti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << snage sa bivšim klubom Juventusom. Period proveden u Juventusu je najtamnija strana u blistavoj karijeri italijanskog stručnjaka. Proveo je dve godine na klupi Stare dame i dobio otkaz kao glavni krivac za neuspehe torinskog kluba.

U svojoj autiobiografiji, Ančeloti se prisetio loših vremena i saradnje sa Bjankonerima.

“Mođi me je zvao tri dana pred moje putovanje u Tursku gde je trebalo da pregovaram sa Fenerbahčeom i rekao mi da ništa ne potpisujem, da me on prati i da mu se javim odmah po dolasku iz Istanbula. Mislio sam da želi da me pita za nekog fudbalera. Čim sam se vratio, pozvao sam ga i sastali smo se u kući Antonija Đirauda. Bio je i Betega. Cela Trijada je bila tu”, opisuje Ančeloti sastanak sa čuvenim trilingom Juventusa koji je drmao italijanskim fudbalom i koji je režirao sve što je kasnije otkriveno u Kalčopoliju.

Da li mislite da Ančeloti može da se osveti Juventusu? Kvota na dvojku je 2,50!

Iako je tada Juve imao Marčela Lipija na klupi, Uprava je već radila na dovođenju novog trenera.

“Pitao me je da li želim da vodim Juventus. Odgovorio sam mu da imaju Lipija i da je on najbolji trener. Rekli su mi da nisu zadovoljni njime i u narednih nekoliko sati smo potpisali ugovor koji su oni napisali rukom na običnom parčetu papira iz sveske.”

Ančeloti nikada nije prihvaćen u Torinu…

“Prve nedelje u Torinu sam ispred kancelarije zatekao grafit na kojem je pisalo: Svinja ne može da nas trenira. Mođi me čekao sa Juventusovim huliganima i naredio im da moraju da sklope mir sa mnom. Osamdesetih sam igrao za Romu i najveći rival nam je bio Juventus. Potom sam igrao za Milan i najveći rival nam je bio Juve. Potom sam trenirao Parmu i opet mi je najveći protivnik bio Juve. Oni su jedino mogli da me vide kao neprijatelja. I tačka. To je nešto što nije moglo da se promeni i što se na kraju nije ni promenilo. Kasnije, kada sam ih pobedio sa Milanom sam se okrenuo prema tribini sa njihovim huliganima i posvetio im pobedu. I dalje su nastavljali sa parolom o svinjama. Nečuven nedostatak poštovanja prema svinjama.”

Italijan iskreno priznaje da ni on nikada nije voleo torinski klub.

“Nikada nisam voleo Torino. Bili su previše glamurozni, nekoliko galaksija iznad mog stil života. Juventus je ekipa koju nikada nisam voleo i verovatno je nikada neću ni voleti. Nisam se osećao prijatno u toj sredini. Bio sam samo delić mašinerije. Sve važne odluke je donosio tadašnji predsednik Umberto Anjeli, a jedini koji mi se sviđao je bio njegov unuk Andrea Anjeli, sadašnji predsednik Juventusa”.

Ančeloti je posebno ogorčen zbog načina na koji je dobio otkaz.

“Jednog dana me je Đovani Anjeli pozvao na sastanak. Dao mi je podršku i poverenje. Rekao je: ‘Nismo osvojili titulu, ali smo imali dobru sezonu. Ti si dobra osoba, a to je u životu najvažnije.’ Već sledećeg dana sam dobio otkaz. Kada su odlučili da me otpuste, čak nisu imali hrabrosti ni da meni prvo to saopšte, već sam saznao od novinara u Torinu. Novinari su mi rekli da sam “mrtav čovek i da je Lipi novi trener”. Pozvao sam Anjelija i zakazao sastanak sa njim. Nije mnogo čekao i rekao mi je da je Lipi novi trener Juventusa.”

Trofejni trener na slikovit način objašnjava sve razlike između Juventusa i njega.

“Juventus i ja smo priča u kojoj nikada nije bilo ljubavi. Previše smo različiti. Ja sam momak iz provincije, oni su elita. Običan svočsat protiv roleksa. Plastika protiv zlata”.

Ančeloti se Juventusu osvetio nekoliko godina kasnije. U finalu Lige šampiona 2003. godine protiv Lipijevog tima je slavio sa Milanom posle boljeg izvođenja penala. Bilo je to poslednje finale Juventusa, a Ančeloti je posle toga igrao još tri finala i pobedio u dva. Danas ima isti broj titula.

Kao trener je tri puta bio prvak Evrope, dok Juventus od postanka ima samo dve titule šampiona Starog kontinenta. Izgleda da su Anjelijevi napravili đavolski lošu procenu Karla Ančelotija

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Počeo "rat" Barse i Bajerna! (video)

Izvor: Sportske.net, 04.Maj.2015

Zakuvava se situacija pred polufinale Lige šampiona, dva fudbalska velikana se 'peckaju' preko zvaničnih tviter naloga...Prvi polufinalni duel igra se ove srede na 'Nou Kampu', revnaš je šest dana kasnije na 'Alijanc Areni'...Pep Gvardiola ima velikih kadrovskih problema pred duele sa svojim bivšim...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.