Da li je ovo najlakši način da Srbija dobije predstavnika u Ligi šampiona?

Izvor: Sportske.net, 27.Nov.2015, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je ovo najlakši način da Srbija dobije predstavnika u Ligi šampiona?

Ili ipak ne? Kakva bi bila konkurencija? Naravno, Tole Karadžić će odmah poručiti da imamo najbolji fudbal u regionu...

Verovatno vam je poznato da predstavnici saveza u ex SFRJ i okolnim zemljama razgovaraju o stvaranju regionalne lige.

Danas u Budvi će to biti jedna od tema, ideja je da se stvori liga koja bi se igrala na proleće, a pobednik bi, u slučaju da UEFA to odobri imao direktan plasman u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Ligu šampiona.

Jak blok zemalja, odnosno veliki broj glasova koje daju savezi Slovenije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Grčke, Kipra, Bugarske, Rumunije i Albanije bi mogao da izdejstvuje takvu odluku. Pomenute zemlje nemaju direktno mesto, osim Grka, ali njihova liga je takva da bi Olimpijakos i Panatinaikos sigurno dobili igranjem sa kvalitetnijim timovima nego što su u domaćoj ligi.

Ovo je ideja o kojoj se razgovara, ali je pitanje da li bi Zvezda i Partizan mogli da se bore za vrh, odnosno prvo mesto.

Jer, u takvoj ligi bi igrali timovi na osnovu plasmana u jesenjem delu, dakle u konkurenciju bi ušli verovatno samo šampioni, ili eventualno još neki drugoplasirani iz najjačih zemalja.

Prvi koraci su napravljeni, a možda je ovo prilika da proverimo frazu čelnika saveza kako nam je liga jača od ovih u okruženju, recimo rumunskog, bugarskog, hrvatskog nacionalnog šampionata, da ne pričamo o Grcima gde dominira jedan klub već 20 godina.

Dakle, pitamo vas, gde bi Zvezda ili Partizan mogli da završe u takvoj ligi?
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.