DOŠLI FAŠISTI U KAFANU GDE JE HITLER OSNOVAO PARTIJU: Lacijali skandirali Musoliniju! Uhapšen jedan tinejdžer (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 19:57

DOŠLI FAŠISTI U KAFANU GDE JE HITLER OSNOVAO PARTIJU: Lacijali skandirali Musoliniju! Uhapšen jedan tinejdžer (VIDEO)

Večeras nas očekuje utakmica u Ligi šampiona u gklavnom gradu Bavarske.

Italijanski navijač je uhapšen u Minhenu. On je bio među oko 100 pristalica fudbalskog kluba Lacio koji su pevali fašističke pesme u pivnici u Minehnu u kojoj je Adolf Hitler osnovao Nacističku partiju.

Tinejdžeru iz Italije (18) izrečena novčana kazna nakon što je policija pozvana u pivnicu Hofbrojhaus kasno u ponedeljak.

Policija razmatra dalje akcije protiv još pojedinaca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nakon što je velika grupa navijača Lacija snimljena u pivnici kako pevaju paravojnom krilu italijanske Nacionalne fašističke partije.

Around 100 Lazio fans at the Hofbräuhaus brewery in Munich ahead of their match against Bayern Munich tonight. It is the same venue where Hitler founded the National Socialist German Workers' Party in 1920. pic.twitter.com/PQYoQ9yTxE

— 𝐂𝐚𝐬𝐮𝐚𝐥 𝐔𝐥𝐭𝐫𝐚 𝐎𝐟𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥 (@thecasualultra) March 5, 2024

Na snimku koji je objavio list La Republika, vide se navijači koji su završili pesmu skandirajući: "Duče, Duče", što se odnosi na bivšeg italijanskog diktatora Benita Musolinija, koji je bio najveći saveznik Nemačke u drugom svetskoma ratu.

Hitler je osnovao Nacionalsocijalističku nemačku radničku partiju, poznatiju kao Nacističku partiju, govorom u toj istoj pivnici 1920. godine.

Navijači Lacija su u Minhenu gde će njihov tim večeras igrati protiv Bajerna, revanš meč osmine finala Lige šampiona. Lacio je u prvoj utakmici u Rimu slavio sa 1:0.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.