Čudo u ludoj šumi: Igrač odbranio dva penala i odveo Ludogorec u Ligu šampiona!

Izvor: Blic, 28.Avg.2014, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudo u "ludoj šumi": Igrač odbranio dva penala i odveo Ludogorec u Ligu šampiona!

Fudbal često donosi neočekivano, ali ono što se dogodilo u Bugarskoj u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, ući će u istoriju. Zbog isključenja golmana Ludogoreca pred kraj produžetaka u Sofiji, među stative je protiv Steaue morao Moci, koji je bio odlučan da ekipu uvede u elitu. Učinio je to postigavši jedan gol, posle čega je za veliko slavlje na stadionu i u Razgradu odbranio dva penala!

Steaua je u Bugarskoj branila 1:0 sa svog terena i dugo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u tome uspevala, ali je Ludogorec u 90. minutu fantastičnim pogotkom Vandersona izborio produžetke.

Ni posle dodatnih pola sata nije bilo promene rezultata, i jedni i drugi su čekali penale, a onda se dogodilo nešto nesvakidašnje. Golman Ludogoreca Stojanov istrčao je van kaznenog prostora i oborio defanzivca Steaue Varelu, te zaradio drugi žuti, odnosno isključenje.

Onda je defanzivac Moci morao pred gol, i u to u dresu rezervnog golmana Čvorovića, jer je trener bugarskog tima Dermendžiev izvršio sve tri izmene, pa je posle slobodnog udarca Steaue bilo jasno da će Moci braniti i penale, a da situacija bude još bizarnija - on je fudbaler poreklom iz Rumunije. I to bivši igrač ljutog rivala Steaue, Dinama iz Bukurešta, čiji je dres nosio punih sedam sezona!

Upravo je Moci odlučio da započne rulet, što je učinio preciznim udarcem u desni ugao, ali je bio nemoćan prilikom šuta Keserua iako mu je pročitao nameru. Jedini strelac za 90 minuta Vanderson je očajno izveo penal, pa je Arlauskis odbranio, ali je Moci fantastično odbranio šut Parvuleskua.

Hamza i Šukala bili su sigurni u trećoj seriji, iako je Moci sva tri pokušaja pročitao. Kaisara je zakucao loptu pod prečku, precizan je bio i Popa, koga nije omelo to što je i njegov šut pročitan.

Marselinjo je opet doneo prednost Ludogorecu udarcem po sredini, ali je Varela izjednačio na 4:4. Zatim su pogodili Dijakov i Espinjo za Bugare, a Prepelica za rumunski tim. Za nastavak serije borio se Rapa, ali je Moci prozreo nameru da šutira levo, uhvatio loptu i potrčao ka tribini da proslavi istorijski uspeh sa navijačima Ludogoreca u jednoj od najneverovatnijih utakmica u istoriji fudbala.

Svi učesnici Lige šampiona:

Direktno su se plasirali: Real Madrid (Španija), Barselona (Španija), Bajern Minhen (Nemačka), Čelsi (Engleska), Benfika (Portugal), Atletiko Madrid (Španija), Borusija Dortmund (Nemačka), Šalke (Nemačka), Juventus (Italija), Pari Sen Žermen (Francuska), Šahtjor (Ukrajina), Bazel (Švajcarska), Mančester siti Engleska), Olimpijakos (Grčka), CSKA Moskva (Rusija), Ajaks (Holandija), Liverpul (Engleska), Sporting (Portugal), Galatasaraj (Turska), Anderleht (Belgija), Roma (Italija) i Monako (Francuska).

Kroz kvalifikacije: Porto, Maribor, APOEL, Zenit, BATE, Arsenal, Atletik Bilbao, Malme, Bajer Leverkuzen i Ludogorec.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ludilo u Sofiji!!! U 90. minutu do produžetaka, pa igrač odbranio istorijske penale za Ligu šampiona! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Avg.2014

Čudo u Bugarskoj o kojem će cela fudbalska Evropa brujati narednih dana! Fudbaleri Ludogoreca postali biće pravi hit ovogodišnje Lige šampiona, pošto je sudbina odlučila tako da na najluđi mogući način overi svoju ulaznicu za elitno takmičenje! I to posle 120 minuta igre, gola za produžetak...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.