Buongiorno Italia: Čelična dama! Dibala, uzmi Zlatnu loptu

Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2017, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Čelična dama! Dibala, uzmi Zlatnu loptu

Hvalospevi na Juventusov račun... Roma dovodi Navasa, Lacio Klasena, Milan juri Obamejana ili Moratu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Juventusov uverljivi prolazak u polufinale Lige šampiona na Barselonin račun glavna je priča u svim italijanskim medijima. Velika priznanja se odaju Maksu Alegriju i pre svega čeličnoj odbrani Bjankonera koja je bez većih problema odolela >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najefikasnijem napadu u Evropi dva puta u roku od osam dana. Piše se i o pojačanjima za Romu i Lacio, odnosno o Kejloru Navasu i Daviju Klasenu koji bi trebalo da stignu u Večni grad. Gazeta piše da je Adem Ljajić preporodio Torino, ali da sada ima obavezu da odigra na tom nivou do kraja prvenstva i pokuša da ubeleži dvocifreni broj u koloni golova u ovogogišnjoj Seriji A.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Leti Juve leti”, s tim naslovom proslavlja Gazeta plasman Bjankonera u polufinale LŠ i fotografijom igrača Stare dame kako pobedničkim skokom proslavljaju uspeh na stadionu Barselone Kamp Nouu.

U Barseloni 0:0 za remek-delo. Na Kamp Nouu Juve demonstrirao svoju snagu, Mesi neutralisan i malo dopuštenih šansi Barsi. Alegri je supezvezda: Mogli smo da igramo ceo dan i ne bi nam postigli gol”, slavodobitno je konstatovao trener torinskog kluba. Najefikasniji tim Evrope  protiv Juvea, za 180 minuta igre nije uspeo da savlada Bufona koji ostaje tabu za Mesija koji mu ni ovoga puta nije postigao gol.

Gazeta prenosi i samouverenu izjavu Leonarda Bonučija: “Sada smo mi ti kojih se plaše svi”. U redakcijskom komentaru pod naslovom “Sada se oseća miris het-trika” se kaže da je Juventus u odličnoj poziciji da prvi put u svojoj istoriji osvoji trostruku krunu.

Gazeta objavljuje i fotografiju Danija Alvesa kako teši Nejmara u suzama posle remija koji je za Katalonce imao ukus poraza: “Nejmarov plač na Dani Alvesovom ramenu”.

Na unutrašnjim stranama Gazeta piše da je Napoli bacio oko na Ščensnija i da će tokom vikenda biti obnovljen ugovor Insinjea. “Rejnini mišići brinu i Napoli nišani Ščensnija”, naslov je teksta u kojem se kaže da Špancu neće biti produžen ugovor i da je predsednik kluba Aurelio de Laurentis spreman da plati Arsenalu, vlasniku igračkog kartona poljskog golmana, 10.000.000 evra.

Toro na ljuljašci. Ljajić je sempre sve više, ali odbrana ledi krv u žilama Mihajlovića”, naslov je teksta posvećenog Torinu. Milanski dnevnik konstatuje da je Adem Ljajić u novoj ulozi ofanzivnog plejmejkera osvežio igru Granata i učinio je dopadljivijom i efikasnijom, ali da su stvarni problemi Siniše Mihajlovića u odbrani. Takođe se kaže da se sada od Ljajića očekuje da potvrdi svoju formu na mečevima do kraja šampionata i ubeleži dvocifreni broj u svojoj koloni za golove. Srpski fudbaler je postigao, do sada, sedam golova u Seriji A i dve u Kupu Italije.

CORRIERE DELLO SPORT

Monči, evo prvog pojačanja Rome: Navas”, objavljuje kao noseću priču u današnjem izdanju rimski dnenvik uz fotografiju španskog napadača kojem u junu ističe ugovor sa engleskim timom. “Novi sportski direktor Đalorosih želi što pre da zatvori posao sa napadačem Sitija kojeg je upravo on otkrio u Sevilji: spreman je trogodišnji ugovor koji je Navas, izgleda, spreman da prihvati”, navodi Korijere.

 “Lacio u presingu za potvrdan odgovor Klasena”, piše Korijere da i Lacio radi već na pojačanjima za sledeću sezonu. U podnaslovu se precizira da Ajaks traži za svog igrača 13.000.000 evra.

FantaJuve: Barsa u suzama eliminisana”, naslov je koji Korijere povsećuje prolasku Juventusa u polufinale LŠ.

U današnjem izdanju Korijere skicira i portret novog sportskog direktora Milana, Masimilijana Mirabelija. “Mirabeli, od Intera do Galijanijeve kancelarije”, naslov je teksta u kojem se kaže da će Mirabeli zajedno sa Fasoneom zameniti bivšeg generalnog direktora Milijana, s tim što će njegova zaduženja biti limitirana na igrački pogon Rosonera. Kao prvi potezi novog sportskog diretora Milana, koji je iskustvu u ovom poslu sticao u Interu, navode se dovođenje Pjer-Emerik Obemejana ili Alvara Morate u slučaju da golgeter Borusije Dortmund prihvati ponudu Reala.

TUTTOSPORT

Nepobedivi!”, gigantski je naslov preko fotografije startera Juventusa pred meč sa Barselonom u četvrtfinalu LŠ na kojem su Bjankoneri drugi put zaredom odoleli najefikasnijem napadu u Evropi. Štavše, jučerašnji meč je bio osmi u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona u kojem Bufon nije morao da vada loptu iz mreže.

Ma kakva remuntada: Mesi, Nejmar i Suarez se odbijali kao gumene lopte od zida Bjankonera“, stoji u podnaslovu . Na unutrašnjim stranama je najupečatljivija priča sa naslovom: “Juve u ekstazi održao drugu lekciju Barsi, ovoga puta iz odbrane”. Aludira Tutosport da su izabranici Maksa Alegrija posle tri gola koja su spakovali u mrežu Mark Andrea ter Štegena u Torinu pokazali  kako se čuva i upravlja rezultatom na terenu. Tutosport piše da je Paulo Dibala i juče zasenio svog idola Lionela Mesija i da postaje sve ozbiljniji kandidat za Zlatnu loptu odnosno igrač koji može da prekine dominaciju Kristijana Ronalda i Mesija.

List piše i o veoma interesantnoj inicijativi navijača Torina: “Torova deca: Galo, ostani”. U podnaslovu se precizira da je nekoliko stotina pisanih, zvučnih i video-poruka, kao i fotografija,  stiglo na adresu Andree Belotija u kojem ga mallišani mole da ne napusti Torino na kraju sezone jer zahvaljujući njemu njihovi - sanjaju lepe snove. Posebno dirljiv deo s u fotografije i video snimci na kojem švrćani imitiraju Belotijev gest kreste pevca zbog čega je i dobio nadimak Galo (petao).

Piše: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.