Britanski “San”: Vukašin Poleksić primio mito u dresu Debrecina

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Feb.2013, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski “San”: Vukašin Poleksić primio mito u dresu Debrecina

Meč između Liverpula i mađarskog Debrecina u grupnoj fazi Lige šampiona 2009. godine jedan je od dva duela evropskog elitnog klupskog takmičenja za koji se sumnja da je namešten, preneli su engleski mediji.
Utakmica je završena pobedom Liverpula od 1:0, a engleski tabloid San preneo je da je golman mađarskog tima i tadašnji crnogorski reprezentativac Vukašin Poleksić primio mito da se meč završi sa najmanje tri gola.
Poleksić je kasnije bio suspendovan na dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << godine jer nije prijavio da je meč između Fiorentine i Debrecina, koji je završen rezultatom 4:3, takođe bio namešten.
Evropska policijska služba (Evropol) otkrila je juče kriminalnu mrežu koja je namestila rezultate 380 mečeva u više od 30 zemalja, uključujući Ligu šampiona i kvalifikacije za prvenstvo sveta.
Reč je o najvećoj policijskoj istrazi o nameštanja mečeva u Evropi do sada, koja je između ostalog, zasnovana na analizi više od 13.000 imejl poruka. Liverpul, kao i Evropska fudbalsk unija (UEFA) i Fudbalski savez Engleske (FA) potvrdili su da ih za sada niko iz Evropola nije kontaktira.
– Nismo dobili nikakve informacije o navodno nameštenom meču LŠ u Engleskoj. To takmičenje je u nadležnosti UEFA, dok FA kontropliše pravilnosti na utakmicama sedam fudbalskih liga u Engleskoj i tri kup takmičenja - navodi se u saopštenu FA.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poleksić: Golmani prave greške, a moja je što nisam prijavio ponude vlastima!

Izvor: Blic, 06.Feb.2013, 12:16

Golman mađarskog Debrecina Vukašin Poleksić negirao je učešće u nameštanju utakmice sa Liverpulom u Ligi šampiona 2009. godine, ali je rekao da je dobio poziv da učestvuje u nameštanju utakmice...Europol je objavio u ponedeljak da je u poslednjih nekoliko godina namešteno skoro 400 utakmica...

Nastavak na Blic...

Poleksić: Glupost je da sam prodao meč protiv Liverpula

Izvor: Sportal.rs, 06.Feb.2013

Crnogorski golman Vukašin Poleksić našao se u centru pažnje engleske javnosti, zbog navodnog primanja uplate da režira rezultat protiv Liverpula u Ligi šampiona pre četiri godine.

Nastavak na Sportal.rs...

Poleksić: Znam da nisam kriv, najveća greška mi je što nisam prijavio nameštanje meča sa Fiorentinom

Izvor: MozzartSport.com, 06.Feb.2013

Crnogorski golman Vukašin Poleksić nalazi se u centru skandala vezanom za nameštanje utakmica u Ligi šampiona, a meč koji izaziva najviše pažnje je sudar Liverpula i Debrecina u Ligi šampiona 2009. godine, koji je Liverpul dobio sa 1:0. Danski mediji su došli do otkrića da je Poleksić, koji...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.