Pod istragom meč Liverpul - Debrecin u Ligi šampiona, Poleksić primio mito?

Izvor: Blic, 05.Feb.2013, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pod istragom meč Liverpul - Debrecin u Ligi šampiona, Poleksić primio mito?

Fudbalski meč između Liverpula i mađarskog Debrecina u grupnoj fazi Lige šampiona 2009. godine jedan je od dva duela evropskog elitnog klupskog takmičenja za koji se sumnja da je namešten, preneli su engleski mediji.

Utakmica je završena pobedom Liverpula od 1:0, a engleski tabloid San preneo je da je golman mađarskog tima i tadašnji crnogorski reprezentativac Vukašin Poleksić primio mito >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se meč završi sa najmanje tri gola.

Poleksić je kasnije bio suspendovan na dve godine jer nije prijavio da je meč između Fiorentine i Debrecina, koji je završen rezultatom 4:3, takođe bio namešten.

Evropska policijska služba (Evropol) otkrila je juče kriminalnu mrežu koja je namestila rezultate 380 mečeva u više od 30 zemalja, uključujući Ligu šampiona i kvalifikacije za prvenstvo sveta.

Reč je o najvećoj policijskoj istrazi o nameštanja mečeva u Evropi do sada, koja je između ostalog, zasnovana na analizi više od 13.000 imejl poruka.

Liverpul, kao i Evropska fudbalska unija (UEFA) i Fudbalski savez Engleske (FA) potvrdili su da ih za sada niko iz Evropola nije kontaktira.

"Nismo dobili nikakve informacije o navodno nameštenom meču Lige šampiona u Engleskoj. To takmičenje je u nadležnosti UEFA, dok FA kontropliše pravilnosti na utakmicama sedam fudbalskih liga u Engleskoj i tri kup takmičenja", navodi se u saopštenju FA.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji: Crnogorski golman nameštao LŠ?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2013

LONDON -..Fudbalski meč između Liverpula i mađarskog Debrecina u grupnoj fazi Lige šampiona 2009. godine jedan je od dva duela evropskog elitnog klupskog takmičenja za koji se sumnja da je namešten, preneli su danas engleski mediji...Utakmica je završena pobedom Liverpula od 1:0, a engleski tabloid...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Namešten meč Liverpul - Debrecin u LŠ?!

Izvor: Vesti-online.com, 05.Feb.2013

Jedan od nameštenih mečeva u Ligi šampiona, o čemu je Evropol juče izvestio javnost, jeste duel Liverpula i Debrecina, odigran na "Enfild Roudu", tvrde mediji iz Engleske...Osumnjičen - Vukašin Poleksić.. ..Meč je, prema pisanju ostrvske štampe, namešten preko golmana mađarske ekipe, Crnogorca...

Nastavak na Vesti-online.com...

Namešten meč Liverpula i Debrecena

Izvor: RTS, 05.Feb.2013

Posle poražavajućeg podatka Evropola, danski "Ekstra Bladet" otkrio da je namešten meč Lige šampiona iz 2009. godine između Liverpula i Debrecena. Golman mađarske ekipe Vukašin Poleksić iste godine namestio i meč između Debrecina i Fjorentine. Za sada ne postoje dokazi da je u nameštanju...

Nastavak na RTS...

Poleksić: Nisam nameštao, čist sam

Izvor: B92, 06.Feb.2013, 11:45

Crnogorski golman Vukašin Poleksić negirao je da je dobio pare kako bi primio gol protiv Liverpula...Radi se o utakmici Lige šampiona Liverpul - Debrecin iz 2009. koju su 'crveni' dobili rezultatom 1:0..."Svako ko je gledao taj meč zna da je to što ljudi pričaju glupost. Izgubili smo 1:0 u gostima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.