Namešten meč Liverpula i Debrecena

Izvor: RTS, 05.Feb.2013, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Namešten meč Liverpula i Debrecena

Posle poražavajućeg podatka Evropola, danski "Ekstra Bladet" otkrio da je namešten meč Lige šampiona iz 2009. godine između Liverpula i Debrecena. Golman mađarske ekipe Vukašin Poleksić iste godine namestio i meč između Debrecina i Fjorentine. Za sada ne postoje dokazi da je u nameštanju mečeva učestvovao bilo ko iz Liverpula.

Istraga Evropola otkrila je da je više od 380 fudbalskih utakmica u prethodnih nekoliko godina bilo namešteno, a dan kasnije bura >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na Ostrvu. Danski Ekstra Bladet otkrio je da je nameštena utakmica Lige šampiona između Liverpula i Debrecena (1:0) odigrana 2009. godine.

Navodno, nije dokazano da je bilo ko iz Liverpula učestvovao u nameštanju meča, ali je sigurno da je glavni učesnik bio golman mađarske ekipe Vukašin Poleksić. Crnogorski golman naknadno je kažnjen od strane UEFA zabranom igranja dve godine, pošto je otkriveno da je umešan u nameštanje još jednog meča Lige šampiona, te godine protiv Fjorentine (3:4).

Poleksić je tvrdio da je nevin i slučaj je prosledio Sudu za arbitražu u sportu, koji je doneo odluku da je kriv i da je dokazano da je imao kontakte sa kriminalnom grupom koja je nameštala mečeve širom Evrope.

Najveći deo posla u okviru istrage Evropola odradila je policija Bohuma, koja je 2011. godine pronašla dokaze o nameštanju mečeva od strane Hrvata Anta Šapine, koji je kasnije osuđen na kaznu zatvora od pet godina.

Evropol je otkrio protivzakoniti profit od osam miliona evra, ali je istakao da je najverovatnije reč o "vrhu ledenog brega".

Čelnici Liverpula su u ponedeljak uveče saopštili da niko iz UEFA niti iz Evropola nije kontaktirao klub i, što se njih tiče, niko od igrača ili članova Uprave kluba nije uradio bilo šta loše.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poleksić: Nisam nameštao utakmice

Izvor: RTS, 06.Feb.2013, 12:23

Golman mađarskog Debrecina Vukašin Poleksić izjavio je da nije učestvovao u nameštanju utakmica koje je njegov klub odigrao protiv engleskog Liverpula i italijanske Fjorentine. ..Evropska policija u ponedeljak je objavila da je među 380 nameštenih i jedna utakmica Lige šampiona odigrana 2009....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.