Barselona i PSŽ pobedama potvrdili četvrtfinale Lige šampiona

Izvor: Politika, 13.Mar.2014, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barselona i PSŽ pobedama potvrdili četvrtfinale Lige šampiona

 BEOGRAD - Fudbaleri Barselone i Pari Sen Žermena potvrdili su plasman u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su kod kuće zabeležili nove pobede.

Barselona je pobedila Mančester siti sa 2:1 i tako slavila sa 4:1 u dvomeču. Prvi strelac za Katalonce bio je Lionel Mesi u 67. minutu. Izjednačio je Vensan Kompani u 89, da bi Dani Alveš u nadoknadi vremena postavio konačan rezultat.

PSŽ je posle 4:0 >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u prvom meču sada teže savladao Bajer Leverkuzen. Nemačka ekipa povela je već u šestom minutu golom Sidnija Sema.

Izjednačio je Markinjos u 13, a konačni rezultat postigao je Esekjel Lavesi u 53. minutu.

Revanši prvih mečeva osmine finala protekli su tako bez iznenađenja, pošto su prošli svi favoriti.

Plasman među osam najboljih izborili su u utorak još i Bajern Minhen i Atletiko Madrid.

Sledeće nedelje igraju se preostale utakmice osmine finala: Mančester junajted - Olimpijakos (0:2 pobeda Olimpijakosa u prvom meču), Galatasaraj - Čelsi (1:1), Real Madrid - Šalke (6:1) i Borusija Dortmund - Zenit Sankt Peterburg (4:2).

--------------------------------------------

Tuča u Parizu, uhapšeno 11 osoba

Francuska policija uhapsila je 11 osoba posle tuče huligana fudbalskih klubova Pari Sen Žemren i Bajer Leverkuzen, koja je izbila pre njihovog meča u Parizu u Ligi šampiona.

Direktor obezbeđenja PSŽ-a Žan-Filip d'Alivilj rekao je da se oko 40 navijača sa svake strane našlo u istorijskom centru grada i upustilo u "kratku, ali nasilnu prepriku". On je kazao da je huliganima Leverkuzena pomagala navijačka grupa kluba Kikers Ofenbah.

PSŽ već godinama pokušava da iskoreni stari problem sa huliganima. Dvojica navijača "svetaca" ubijena su u dva incidenta na stadionu Park prinčeva, 2006. i 2010. godine.

PSŽ je ranije ove sezone igrao sa Anderlehtom, što je bio meč visokog rizika, tako da je policija zadržala oko 150 poznatih huligana i sprečila ih da putuju u Brisel.

Beta

objavljeno: 12.03.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.