Izvor: RTS, 03.Dec.2020, 00:24

Barselona i Juventus ubedljivi, direktan duel odlučuje lidera grupe

Fudbaleri Barselone savladali su u gostima ekipu Ferencvaroši sa 3:0, dok je istim rezultatom Juventus kao domaćin bio bolji od Dinamo Kijeva u mečevima petog kola Grupe G Lige šampiona.
"Blaugrana" nastavlja sa odličnim rezultatima, pogotovo u Ligi šampiona, a novi trijumf upisala je u Budimpešti nad ekipom Ferencvaroši.

Gosti iz Španije su pitanje pobednika rešili već u prvih pola sata igre, kada su i postignuti svi golovi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Domaću ekipu načeo je Grizman, novim sjajnim golom. Francuz je odlično reagovao na ubačenu loptu Albe i petom prosledio loptu u mrežu.
Grizman je na poslednjih pet susreta u dresu Barselone postigao više golova nego na prethodnih 25 i očigledno ulazi u prepoznatljiviju formu.
Drugi gol za Barsu postigao je Brajtvajt, takođe neko ko je u seriji postizanja golova.
Barselonina "devetka" iskoristila je dobar centaršut Dembelea i postigla gol za 2:0.
Igrao se 28. minut kada je Brajtvajt oboren u protivničkom šesnaestercu, a siguran sa bele tačke bio je Dembele, koji je postavio konačan rezultat.
Barselona nakon pet mečeva ima isto toliko pobeda i sa 15 bodova nalazi se na prvom mestu u Grupi G.
Jedini rival za tu poziciju joj je ekipa Juventusa, koja je takođe sa 3:0 savladala Dinamo iz Kijeva.
"Stara dama" je do pobede došla golovima Kijeze, Ronalda i Morate u 21, 57. i 66. minutu.
Ronaldov pogodak bio je njegov 750. u karijeri, čime se Portugalac nalazi na trećem mestu na listi najboljih strelaca u istoriji fudbala.
Barselona će u poslednjem kolu dočekati Juventus u borbi za prvo mesto Grupe G. U prvom međusobnom duelu, Katalonci su u Italiji slavili sa 2:0.
Kako je protekao dan u Ligi šampiona možete pogledati OVDE
Grupa G:
Rezultati petog kola:
Juventus - Dinamo Kijev 3:0
Ferencvaroš - Barselona 0:3
Tabela: Barselona 15, Juventus 12, Dinamo Kijev 1, Ferencvaroš 1

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.