Bajern i Čelsi odlučuju prvaka Evrope

Izvor: TvojPortal.com, 19.Maj.2012, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern i Čelsi odlučuju prvaka Evrope

Izvor: vesti online
Finalisti Lige šampiona Bajern i Čelsi večeras u Minhenu od 20,45 sati odlučuju o tituli šampiona Evrope, a biće i dodatno motivisani da osvoje najcenjeniji trofej u klupskom fudbalu, ali iz različitih razloga.
Bajern Minhen igra kod kuće, pred svojim navijačima na "Alijanc Areni" i važi za favorita, dok je Čelsiju pobeda jedini način da sledeće sezone igra u Ligi šampiona. >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com <<


Timu iz Londona trijumf dodatno znači jer će zarada znatno olakšati poslovanje sledeće sezone kada počne da važi pravilo o finansijskom fer-pleju. Čelsi je sezonu završio kao šesti u Premijer ligi.
Londonske "plave" vodi privremeni trener Roberto di Mateo, ali ni sutrašnji trijumf mu neće garantovati posao. On je, međutim, rekao da ne razmišlja ni o čemu osim o sutrašnjem finalu, iako se špekuliše da će posle završetka sezone preuzeti rimski Lacio, koji je napustio trener Francisko Reja.
"Veoma sam opušten. Imam veliku želju da napravim nešto sa Čelsijem, a posle toga šta bude - biće", rekao je Di Mateo engleskim medijima.
Odbrambeni fudbaler londonskog tima Geri Kejhil takođe ističe da svi u klubu moraju da budu koncentrisani na Bajern.
"Ovo je utakmica od ogromnog značaja, svi znaju koliko je velika, ali ne smemo sebi da dozvolimo da razmišljamo o bilo čemu osim o fudbalu", kazao je Kejhil.
Bajern je osigurao plasman u Ligu šampiona iduće sezone preko Bundeslige, u kojoj je bio drugi, ali osvajanje elitnog evropskog takmičenja veoma mu je važno, pošto je to jedini trofej koji klub može da osvoji ove sezone.Opirnije procitajte na ovom linku.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.