Bajern brusi najvećeg hrvatskog talenta – igra za tri uzrasta Bavaraca

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 11:05

Bajern "brusi" najvećeg hrvatskog talenta – igra za tri uzrasta Bavaraca

Lovro Zvonarek (18), ofanzivni vezni igrač mladog tima Bajerna i reprezentacije Hrvatske, briljira u Ligi šampiona za juniore.

Tri nedelje nakon što je postigao oba gola za pobedu i prolazak protiv Bazela (2:0) u 1/16 finala, upisao je i dve asistencije za pobedu 3:2 nad Fejenordom i plasman u četvrtfinale.

Zvonarek je potpisao za Bajern u leto 2021, nakon čega je u ostao na pozajmici u Slaven Belupu, koji je od njegove prodaje inkasirao dva miliona evra fiksno. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Uz bonuse, ta suma bi mogla bi da dostigne čak 5 miliona evra, čime bi Zvonarek postao jedan od najskupljih tinejdžera u istoriji HNL-a.

Zvonarek je, inače, u dve kategorije slavnog kluba postavio rekord ovim transferom.

Bajern nikada nije ovoliko platio igrača mlađeg od 18 godina, a osim toga, Zvonarek je sedmi fudbaler Hrvatske koji je obukao dres najvećeg nemačkog kluba, ali i prvi u samostalnoj Hrvatskoj koji je u Bajern došao direktno iz kluba HNL-a.

Braća Kovač, Danijel Pranjić, Ivica Olić, Mario Mandžukić i Ivan Perišić to su uspeli kao već dokazani igrači iz jakih inostranih klubova i liga.

Zvonarek je još 2020, na utakmici Slavena i Rijeke, sa 16 godina i četiri dana postao najmlađi igrač koji je ikad zaigrao u hrvatskoj prvoj ligi. Deset dana kasnije, u poslednjem kolu sezone, protiv Varaždina je postigao gol za pobedu 1:0, čime je postao i najmlađi strelac HNL-a u istoriji.

U aprilu 2022. godine, u drugoj, ujedno i poslednjoj sezoni u HNL-u, Zvonarek je bio kapiten Slavena protiv Hajduka te tako sa 16 godina i 351 danom postao najmlađi kapiten seniora nekog evropskog klubai.

Zvonarek ove sezone igra za čak tri ekipe Bajerna.

Uz pomenutu mladu u Ligi šampiona, nastupa i za rezervnu ekipu Bajerna u regionalnoj bavarskoj ligi, inače četvrtom rangu takmičenja nemačkog fudbala ali i za prvu ekipu.

Tomas Tuhel ga ove sezone redovno poziva među najjači tim, a pre mesec dana mu je omogućio i debi ošto ga je uveo protiv Augzburga u meču Bundeslige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.