Bajern, Barselona, Arsenal, Real? Znate li kome je dosuđeno najviše penala u Ligi šampiona?

Izvor: MozzartSport.com, 13.Mar.2017, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern, Barselona, Arsenal, Real? Znate li kome je dosuđeno najviše penala u Ligi šampiona?

Probajte da pogodite...

Nagradno pitanje za sve ljubitelje fudbala - znate li kojem je evropskom klubu dosuđeno najviše penala u Ligi šampiona?

Nećemo da vas mučimo, odgovor je Barselona, a katalonskom gigantu je dosuđena čak 31 najstroža kazna od 2003. godine do danas. Zanimljivo, njeni igrači realizovali 23, a promašili osam.

Nemački gigant Bajern iz Minhena je drugi na ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << listi sa 28 od kojih je realizovao 21, a promašio sedam. Bavarci su poslednji trofej u Ligi šampiona podigli 2013. godine kada su savladali Borusiju iz Dortmunda sa 2:1 na Vembliju.

Treći na listi je Real, koji je izveo 26 jedanaesterca od 2003. godine do danas, a u tom periodu pogodili su 18, a promašili osam. Arsenal je četvrti na listi sa 18 pogodaka iz 24 penala, dok je Čelsi realizovao 14 od ukupno 18 najstrožih kazni koje su mu dosuđene.

Porto je recimo realizovao 12 od ukupno 16 penala u Ligi šampiona, a najveće iznenađenje je podatak da je Mančester Junajtedu za sve ove godine dosuđeno samo 14 penala (pogodili su 10).

Juventus i Milan imali su samo 11 najstrožih kazni u Ligi šampiona.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.