BARSELONA DOČEKUJE VALENSIJU Mesi propušta i “slepe miševe“

Izvor: 011vodič.com, 14.Sep.2019, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BARSELONA DOČEKUJE VALENSIJU Mesi propušta i “slepe miševe“

Odužilo se… Nikako da Lionel Mesi zaigra za Barselonu u ovoj sezoni. Argentinac neće da bude u sastavu ni u subotu (21:00), kada na Kamp Nou dolazi Valensija. Još se nije potpuno oporavio od povrede lista i u taboru šampiona Španije ne žele da žure i rizikuju s prvom zvezdom tima. Povratak ovog fantastičnog fudbalera očekuje se sledeće nedelje. Još se ne zna da li će da zaigra u Ligi ampiona protiv Borusije iz Dortmunda, ili će da se sačeka duel sa Granadom.
MAXBET ASISTENCIJA >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << P1&NG, 1-1&3-5
U malo koji meč Barselona ne ulazi kao favorit. Tako je i sada, iako joj u ovom prvenstvu nije krenulo onako kako je želela. Međutim, oprez nije na odmet. U prošloj sezoni Katalonci nijednom nisu pobedili Valensiju. Dva puta je u prvenstvu bilo nerešeno (1:1 i 2:2), a u finalu Kupa kralja „slepi miševi“ su trijumfovali s 2:1. To joj je bio osmi trofej u ovom takmičenju, ujedno prvi posle 2008. godine. Na do sada jedinom meču odigranom na Kamp Nou u ovoj sezoni, Barsa je bila ubedljiva protiv Betisa (5:2), dok je Valensija jednom gostovala i izgubila je od Selte s 1:0.
Na ruku domaćinu ide i turbulentna sedmica koja je iza Valensije. U sredu je tim iz trećeg grada po veličini u Španiji promenio trenera. Smenjen je Marselino Garsija Toral, a na njegovo mesto postavljen je Alberto Selades bivši igrač sredine terena Barselone i Reala, koji je u „kraljevskom klubu“ prošle godine bio pomoćnik Đulena Lopetegija. Selades je potpisao ugovor do 30. juna 2021. godine, a na Mestalji je odradio prvi trening s ekipom u sredu popodne. Pitanje je koliko je uspeo da upozna tim, uvidi prednosti i mane igrača, pitanje je da li će išta da promeni u derbiju s Barsom.
Valensija se svakako najviše uzda u napadače Gameira, Gomeza i Rodriga, mada se do sada (u prvom kolu) samo Gameiro upisao u strelce (protiv Real Sosijedada, 1:1). Neefikasnost je trenutno boljka Valensije, u tri kola postigla je isto toliko golova, a u pobedi nad Majrokom oba gola postignuta su iz penala (Pareho). Do sada je ovaj tim igrao u formaciji 4-4-2, verovatno će tako da bude i u derbiju s Barselonom.
PAŽNJA
Na utakmicama Valensije u ovom prvenstvu sva tri puta je došlo 0-2 gola.
Na drugoj strani, iako nema Mesija, igrači Barselone prosečno postižu više od dva gola po meču, ali problem predstavlja nešto lošija odbrana. Do sada je golman Mark-Andre ter Štegen kapitulirao pet puta.Trener Ernesto Valverde ima poverenje u Semeda, Pikea, Lenglea i Albu, oni su bili starteri na sva tri meča, ali pitanje je da li će tako i da ostane, ako ne podignu nivo forme.
Pored Mesija, ovaj duel bi mogao da preskoči i Luis Suarez. Ima problem s mišićem, očekuje sa da počne da trenira do subote, ali male su šanse da dobije priliku odmah da zaigra. Suarez se povredio u prvom kolu, na gostovanju u Bilbao, pa su sledeće dve utakmice napadački trio Barselone činili Rafinja, Grizman i Perez.
Kad je sastav Valensije u pitanju, male su šanse da zaigra Kristijano Pićini (povreda kolena), a neizvesni su Karlos Soler (skočni zglob) i Alvaro Medran (leđa).

The post BARSELONA DOČEKUJE VALENSIJU Mesi propušta i “slepe miševe“ appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.